Mersin’de Kaçak Akaryakıt Operasyonu: 26 Bin Litre Akaryakıt Ele Geçirildi!

İHA-Mersin'in Tarsus ilçesinde jandarma ekipleri, kaçak akaryakıt üretimi yapan bir şebekeye büyük bir darbe vurdu. Atalar Mahallesi’nde düzenlenen operasyonda, tam 26 bin litre kaçak akaryakıt ile birlikte üretimde kullanılan pek çok malzeme ele geçirildi.

Mersin'in Tarsus ilçesinde jandarma ekipleri, kaçak akaryakıt üretimi yapan bir şebekeye büyük bir darbe vurdu. Atalar Mahallesi’nde düzenlenen operasyonda, tam 26 bin litre kaçak akaryakıt ile birlikte üretimde kullanılan pek çok malzeme ele geçirildi.

Olay Nasıl Gerçekleşti?

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yapılan istihbarat çalışmaları sonucunda iki kişinin yasa dışı yollarla akaryakıt üretimi yapıp piyasaya süreceği bilgisine ulaştı. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, belirlenen adrese baskın düzenledi. Operasyon sırasında iki şüpheli suçüstü yakalandı.

Ele Geçirilen Malzemeler

Yapılan aramada, tam 26 bin litre kaçak akaryakıtın yanı sıra devasa büyüklükte depolama tankları bulundu. 30 bin litrelik dev bir akaryakıt tankı, 10 bin litrelik bir başka tank ve bin litrelik 6 adet tank jandarma ekipleri tarafından tespit edildi. Ayrıca, 5 bin litrelik bir tank ve reaktör (kaynatıcı) makinesi de ele geçirilen malzemeler arasında yer aldı. Kaçak akaryakıt ve bu malzemeler, Mersin Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığına teslim edildi.

Şüpheliler Gözaltında

Operasyon kapsamında yakalanan iki şüpheli, gözaltına alınarak jandarma karakoluna götürüldü. Haklarında gerekli adli işlemler başlatılırken, jandarma ekiplerinin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

KAYNAK İHA

İLGİLİ HABERLER