Başiskele Belediye Başkanı Adayı Yasin ÖZLÜ Kimdir?

AK Parti, 31 Mart'taki Yerel Seçimlerde Kocaeli'nin 12 ilçesinde yarışacak belediye başkan adaylarını açıkladı. Başiskele Belediye Başkanı Adayı Yasin ÖZLÜ Kimdir?

Mehmet Yasin Özlü Kimdir?

Mehmet Yasin Özlü, 1980'de Başiskele'nin Yuvacık beldesinde dünyaya geldi. Eğitim hayatına Yuvacık'ta başlayıp, İzmit'te devam etti ve liseyi Özel Seymen Lisesi'nde tamamladı. İngilizce dil eğitimini Kuzey Kıbrıs'ta, Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde aldı ve bu süreçte Evrensel Sevgi ve Kardeşlik Derneği'nin Gazi Magosa şubesinde yönetim kurulu üyeliği yaptı.

Türkiye'ye dönüşünde Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun oldu ve siyasete atıldı. AK Parti Kocaeli İl Gençlik Kolları'nın kuruluşunda yer aldı ve yüksek lisansını Sakarya Üniversitesi'nde tamamladı. Çeşitli siyasi ve idari görevlerin ardından, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde önemli projelerde yer aldı ve 2019'da Başiskele Belediye Başkanı seçildi. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Mehmet Yasin Özlü'nün Kariyer Yolculuğu:

YılGörev
2004Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Mezunu
2006AK Parti Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanı
2007-2009Milletvekili Genel Seçimleri ve Yerel Seçimlerde Kocaeli Gençlik Kolları Başkanı
2014Sekapark A.Ş. ve Antikkapı A.Ş. Genel Müdürü
2015UlaşımPark A.Ş. Kurucu Genel Müdürü
2019Başiskele Belediye Başkanı

Özlü'nün siyasi ve profesyonel kariyeri, gençlik kollarından başlayıp, yerel yönetimlerde önemli roller üstlenmesiyle devam etti. Kocaeli ve Başiskele için yürüttüğü projelerle tanınan Özlü, aynı zamanda spor ve atletizm alanında da aktif görevler aldı.

İLGİLİ HABERLER