Gebze Belediye Başkanı Adayı Zinnur BÜYÜKGÖZ Kimdir?

AK Parti, 31 Mart'taki Yerel Seçimlerde Kocaeli'nin 12 ilçesinde yarışacak belediye başkan adaylarını açıkladı. Gebze Belediye Başkanı Adayı Zinnur BÜYÜKGÖZ Kimdir?

Zinnur Büyükgöz, 1964'te Erzurum'un soğuk ikliminden doğup, eğitimine İstanbul'un Bakırköy ve Kadıköy semtlerinde başladı. Liseyi Gebze İmam Hatip Lisesi'nde tamamlayarak, 1983'te mezun oldu. Mimarlık ve şehircilik alanında kendini geliştirmeye karar veren Büyükgöz, Yıldız Teknik Üniversitesi'nden 1987'de Şehir ve Bölge Plancısı olarak mezun oldu ve aynı alanda yüksek lisansını tamamladı. 33 yılı aşkın süredir şehir plancısı olarak hizmet veren Büyükgöz, evli ve dört çocuk babasıdır.

Zinnur Büyükgöz'ün Mesleki ve Siyasi Kariyeri:

YılGörev
1987-1989Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Yüksek Lisans
2004-2009Gebze Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı ve Belediye Meclis Üyesi
- Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve İmar Komisyon Üyesi
2014-2016İstanbul Ticaret Odası Proje Danışma Kurulu Üyesi
2014-Teknopark İstanbul Teknoloji Bölgesi Proje Danışma Kurulu Üyesi
2019Gebze Belediye Başkanı

Siyasi yolculuğuna Refah Partisi'nde başlayan ve Fazilet Partisi'nde devam eden Büyükgöz, Gebze ve Kocaeli'de çeşitli belediye ve il yönetim görevlerinde bulundu. Ayrıca, sivil toplum kuruluşları ve koruma kurullarında aktif roller üstlenerek, şehircilik alanındaki bilgi ve tecrübesini toplumsal yarar için kullandı. 2019 yerel seçimlerinde Gebze Belediye Başkanı olarak seçilen Büyükgöz, kent için önemli projeleri yönetmeye devam etmektedir.

İLGİLİ HABERLER