Kartepe Belediye Başkanı Adayı Mustafa KOCAMAN Kimdir?

AK Parti, 31 Mart'taki Yerel Seçimlerde Kocaeli'nin 12 ilçesinde yarışacak belediye başkan adaylarını açıkladı. Kartepe Belediye Başkanı Adayı Mustafa KOCAMAN Kimdir?

Mustafa Kocaman Kimdir?

Mustafa Kocaman, 1976 yılında dünya geldi. Eğitim hayatına Cumhuriyet İlkokulu'nda başlayıp, ardından İzmit Namık Kemal Ortaokulu ve Lisesi'nde devam etti. Üniversite eğitimini 2001'de Yakındoğu Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı ve avukatlık stajını İzmit'te yürüttü. Askerlik görevini Malatya'da muhabereci olarak yerine getirdikten sonra, 2004 yılında İzmit'te kendi avukatlık bürosunu açtı. Profesyonel hayatına burada avukat ve yönetici olarak devam eden Kocaman, aynı zamanda lisanslı bir basketbolcu olarak sporla iç içe bir yaşam sürdürmektedir. Kartep Nusretiye Mahallesi'nde yaşamakta olan Kocaman, evli ve bir çocuk babasıdır.

Mustafa Kocaman'ın Siyasi ve Profesyonel Kariyeri:

YılGörev
2011AK Parti Kartepe İlçe Yönetim Kurulu Üyesi
2014Yerel Seçimler sonrası İl Yönetim Kurulu Üyesi
2015Ar-Ge'den sorumlu İl Başkan Yardımcılığı
2017Teşkilatlardan sorumlu İl Başkan Yardımcısı, İl SKM Başkan Yardımcılığı, Miting Komisyon Başkanlığı
Ağustos 2017Kartepe İlçe Başkanı
31 Mart 2019Kartepe Belediye Başkanı

Kocaman'ın siyasi yolculuğu, AK Parti Kartepe İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği ile başladı ve çeşitli başkanlık görevlerinde bulunarak devam etti. Ar-Ge, Seçim İşleri ve Siyasi Hukuki İşler Başkanlıkları gibi önemli pozisyonlarda görev aldı. 2017 yılında Kartepe İlçe Başkanı olarak atandı ve 24 Haziran seçimlerinde ilçe başkanı olarak görev yaptı. Kartepe Belediye Başkan Aday Adayı olabilmek için ilçe başkanlığından istifa eden Kocaman, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde başarı elde ederek Kartepe Belediye Başkanı seçildi.

İLGİLİ HABERLER