Körfez Belediye Başkanı Adayı Şener SÖĞÜT Kimdir?

AK Parti, 31 Mart'taki Yerel Seçimlerde Kocaeli'nin 12 ilçesinde yarışacak belediye başkan adaylarını açıkladı. Körfez Belediye Başkanı Adayı Şener Söğüt Kimdir?

Şener Söğüt Kimdir?

Şener Söğüt, 1975'te Muş'ta dünyaya gelmiş ve kökeni Gümüşhane'ye dayanmaktadır. 1979'dan itibaren ailesiyle Körfez İlçesi'ne yerleşmiş ve hayatının büyük bir bölümünü burada geçirmiştir. Eğitimine Körfez'de başlayıp, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde Makine Mühendisliği alanında lisans, Düzce Üniversitesi'nde ise yüksek lisans eğitimini tamamlayarak Makine Yüksek Mühendisi unvanını almıştır. Ayrıca, Anadolu Üniversitesi'nden Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunudur.

Şener Söğüt'ün Mesleki ve Siyasi Kariyeri:

YılGörev
1996-2004İGDAŞ Mühendisi
2004-2009İZGAZ Mühendis ve Yönetici
2009-2010Körfez Belediye Başkan Yardımcısı
Son 10 YılAile Şirketinde İnşaat ve Taahhüt İşleri
2001AK Parti Körfez Kurucu İlçe Yöneticisi
2019Körfez Belediye Başkanı

Siyasi yolculuğuna AK Parti Körfez Kurucu İlçe Yöneticisi olarak başlayan Söğüt, gençlik kolları başkanlığı, ilçe başkan yardımcılıkları, belediye meclis üyeliği gibi çeşitli kademelerde görev almıştır. Aynı zamanda, Körfez Ticaret Odası ve Pusula Düşünce Derneği gibi sivil toplum kuruluşlarında da aktif roller üstlenmiştir. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Körfez Belediye Başkanı olarak seçilen Şener Söğüt, evli ve iki çocuk babasıdır.

İLGİLİ HABERLER