Casual Ne Demek?

Casual Ne Demek?

 

Casual ne demek sorusu özellikle gündelik kıyafet alışverişlerinde karşılaşılan bir kelime olduğundan dolayı sorulmaktadır. Casual İngilizce bir kelime olup, günlük rahatlığı tarif etmek amacıyla kullanılmaktadır. Rahat, şık ama sade, gündelik, spor gibi anlamlar içermektedir. Casual ifadesi, kıyafet ve ayakkabı gibi ürünlerde günlük rahatlığı arayanlar tarafından kullanılır. E-ticaret yapan sitelerde benzer ifadelerle karşılaşmak mümkündür.

 

Casual Takılmak Ne Demek?

Casual, günlük rahatlık anlamında kullanılsa da ilişkiler için de geçerli bir ifade olmaktadır. Casual takılmak ne demek diye düşünenlere “rahat ilişki” açıklaması yapılabilir. İki kişi arasındaki ilişkinin resmiyete dökülmemesi ve güçlü bir bağ olmaması durumudur. Buna rağmen ilişki devam eder. Fakat taraflar birbirlerine karşı sorumluluk ya da sadakat bağlamında bağlı değillerdir. Casual takılmak ne demek sorusunu merak edenler, muhtemelen çevrelerinde de bu şekilde birliktelik yaşayan çiftleri de görmüş olabilirler. Tarafların birbirlerini kasmadıkları ve gereksiz tartışmalara yer verecek kadar yakın olmadıkları, sadece günlük bir birlikteliğin yaşandığı, kolay, rahat bir ilişkiyi tarif etmektedir. Ciddi ilişkilere nazaran daha az sorunlu bir ilişkidir.

 

Casual Ayakkabı Ne Demek?

Casual kelimesinin rahatlık olduğu baz alındığında casual ayakkabı da günlük rahatlıkta kullanılabilen ayakkabı demektir. Modayı çok da takip etmeyen, işlevselliği ön planda olan, spor şıklığı verebilecek tarzdaki ayakkabılar bu şekilde ifade edilmektedir. Casual ayakkabı ne demek diye merak edenler, internet üzerinden yapacakları araştırmalar sonucunda çeşitli örneklerini görebilirler. Sıradan anlamında da kullanılan bu ifade dışarıya çıkarken, alışverişe giderken, yürüyüş yaparken ya da çeşitli günlük işleri yapmak için kullanılabilecek türden ayakkabılardır. Farklı model ve renklerini bulmak mümkündür. Her ne kadar modaya uygun üretilmiyor olsalar da farklı renk ve model tercihleri bulunmaktadır. Casual ayakkabı ne demek düşüncesinde olanlar için bir öeride bulunmak gerekirse; online alışveriş sitelerinin arama bölümlerine “casual” yazarak çeşitli ürünleri görebilirler.