Samsung Üçgen İçinde Aşağı Yukarı Ok Nasıl Kapatılır Veya Açılır?

Samsung cihazınızın ekranındaki üçgen içinde aşağı yukarı ok işareti nedir ve nasıl kapatılır veya açılır? Adım adım kılavuzumuzu okuyarak bu gizemli simgeyi yönetmenin yollarını keşfedin!

Samsung üçgen içinde aşağı yukarı ok son zamanlarda hemen her Samsung cep telefonu kullanıcılarının ilgisini çeker. Cep telefonunda sonradan görülmeye başlanan bu işaret birçok durumda kullanıcıları rahatsız eder. Ne anlama geldiğini de bilemeyen kullanıcılar bu işaretin neden çıktığını ve ne işe yaradığını öğrendikten sonra tercihlerine göre kapatabilir veya ekranda görmeye devam edebilir.

Küçük simgeler, cep telefonlarında herhangi bir özellik aktif olduğunda ekranda kullanıcıların karşısına çıkar. Kullanıcılar böylece telefonlarında anlık olarak hangi özelliklerin aktif olduğunu görür. Küçük simgeler arasında yer alan üçgen içinde aşağı yukarı ok simgesi de bu tür aktif olan özelliklerden birisidir. Cihazdaki özellik aktif olduğunda ekrana gelir ve kullanıcıları bilgilendirir.

Soru: Samsung cihazımda ekranın sağ alt köşesinde görünen üçgen içinde aşağı yukarı ok işaretini nasıl kapatırım veya açarım?

Cevap:
Samsung cihazınızda ekranın sağ alt köşesinde bulunan üçgen içinde aşağı yukarı ok işaretini kapatmak veya açmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

Hızlı Ayarlar Menüsünü Açın:
• Cihazınızın ekranını yukarıdan aşağıya doğru kaydırarak hızlı ayarlar menüsünü açın.
Navigasyon Düğmeleri Ayarları:
• Hızlı ayarlar menüsünde “Ayarlar” simgesine dokunun.
• Ayarlar menüsünde “Ekran” veya “Gelişmiş özellikler” seçeneğini bulun ve dokunun.
Navigasyon Çubuğunu Seçin:
• “Ekran” veya “Gelişmiş özellikler” menüsünde “Navigasyon çubuğu” veya “Navigasyon tuşları” seçeneğini bulun ve dokunun.
Seçenekleri Düzenleyin:
• Navigasyon çubuğu ayarlarında “Tam ekran hareketleri” veya “Tuşları gizle” gibi bir seçenek göreceksiniz.
• Bu seçeneği aktif hale getirerek üçgen içinde aşağı yukarı ok işaretini kapatabilir veya pasif hale getirerek açabilirsiniz.
Onaylayın ve Çıkın:
• Ayarları yaptıktan sonra geri tuşuna basarak menülerden çıkın. Değişiklikler otomatik olarak kaydedilecektir.

Bu adımları takip ederek, Samsung cihazınızda ekranın sağ alt köşesinde görünen üçgen içinde aşağı yukarı ok işaretini kolayca kapatabilir veya açabilirsiniz.

Samsung Üçgen İçindeki Ok İşareti Nedir?

Samsung üçgen içinde aşağı yukarı ok aslında kullanıcıların cep telefonlarında uzun zamandan veri var olan bir özelliğin simgesidir. Son yapılan güncellemeler sonrasında özelliğin ekran simgesi değişmiş ve üçgen içinde yukarı aşağı ok şeklinde ortaya çıkmıştır. Birçok kullanıcının merak ettiği üçgen içindeki yukarı aşağı ok özelliği kullanıcıların telefonlarını daha tasarruflu ve kontrollü şekilde kullanabilmelerini sağlar.

Samsung üçgen içinde aşağı yukarı ok nedir ve neyi ifade eder gibi sorulara yanıt arayanlar için Samsung üçgen içindeki aşağı yukarı ok veri tasarrufunun aktif olduğunu belirten bir işarettir. Ekranda bu işareti görüyorsanız cihazınızın veri tasarrufu özeliğinin aktif olduğunu anlayabilirsiniz. Veri tasarrufu ise cihazdaki internet kullanımınızı kontrol etmenizi ve tasarruf sağlamanızı sağlayan önemli bir özelliktir. Son güncellemeler ile Samsung cep telefonlarındaki veri tasarrufu simgesi değişmiş ve üçgen içinde aşağı yukarı ok şeklinde ekranda yerini almıştır.

Samsung üçgen içinde aşağı yukarı ok simgesi ekranda küçük bir s imgedir ve sürekli yanıp dönerek dikkat çeker. Okların yanıp sönmesi veri tasarrufu özelliği ile birçok uygulamanın internet erişimine kapatıldığı anlamı taşır. Böylece kullanmadığınız durumlarda uygulamaların aktif olarak internet kullanması önlenir. Bu özellik ayrıca gereksiz uygulamaların şarjınızı tüketmesini de önler. Böylece cihazınızın şarj ömrü de uzar.

Samsung Üçgen Simgesi Nasıl Açılır / Kapatılır?

Samsung üçgen içinde aşağı yukarı ok işareti cep telefonunuzun ekranında yer aldığında bu özellik cihazınızın arka planında sürekli olarak çalışıyor olacaktır. Böylece siz cihazınızı kullanmadığınız zamanda sosyal medya uygulamaları ve oyunlar gibi çevrimiçi uygulamaların gereksiz internetinizi kullanmasının önüne geçilir. Sonuç olarak sürpriz şekilde internetinizin bitmesi gibi problemler karşınıza çıkmaz ve internet kotanızı istediğiniz şekilde kullanmanız mümkün olur. Samsung üçgen içinde aşağı yukarı ok nasıl açılır sorusunun yanıtı için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz;

  • Samsung cep telefonunuzun “Ayarlar” klasörünü açın.
  • “Ayarlar” ekranına ulaştıktan sonra “Bağlantılar” sekmesini tıklayın.
  • “Bağlantılar” ekranında yer alan seçenekler arasından “Veri Kullanımı” seçimini yapın.
  • Veri kullanımı ekranında yer alan “Veri Tasarrufu” seçeneğini tıklayın.
  • Veri tasarrufu ekranında bulunan düğmeyi “Açık” ve “Kapalı” konuma getirerek kolayca veri tasarrufu özelliğini yönetebilirsiniz.

Veri tasarrufu Android cihazlar için tanımlanmış olan özel bir veri sınırlandırma paneli olarak tanımlanır. Veri tasarrufu özelliğini istediğiniz zaman açıp tekrar kapatabilirsiniz. Bu özellik sayesinde birçok uygulamanın arka plan kullanımı sınırlanır. Birçok Samsung cihazında veri tasarrufu özelliği cihaz kurulumu sonrasında otomatik olarak aktif hale gelir. Bu nedenle Samsung üçgen içinde aşağı yukarı ok kendiliğinden ekrana gelir. Sizi çok rahatsız etmiyorsa cihazınızı veri tasarrufu açık halde kullanmanız önerilir. Ancak internet sınırlaması konusunda herhangi bir sorununuz yoksa cihazınızın veri tasarrufu özelliğini kapatarak da kullanabilirsiniz.

Samsung Üçgen İçinde Aşağı Yukarı Ok Nasıl Kapatılır Veya Açılır?Makalemizin sonuna geldik. Daha  fazla Samsung makalesi için ve Teknoloji kategorimizi inceleyebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER