Kocaeli'de Telefon Tartışması Kanlı Bitti... 1 Ölü, 5 Yaralı

Kocaeli'de başlayan bir telefon tartışması, Serdar Mahallesi'ni savaş alanına çevirdi: Sokak ortasında çekiçler, sopalar ve silahlar konuştu; bir yanlış atış sonucu bir kişi hayatını kaybetti, beş kişi yaralandı...

Kocaeli'nin Serdar Mahallesi'nde 23 Eylül 2023 tarihinde yaşanan bir olay, küfürlü bir telefon konuşması sonrasında çekiç, sopa ve silahların kullanıldığı şiddetli bir çatışmaya dönüştü. Olay, Halil Eser isimli bir kişinin yanlışlıkla vurularak ölümü ve beş kişinin yaralanmasıyla sonuçlandı.

Olayın Başlaması ve Kavganın Şiddetlenmesi

Edinilen bilgilere göre, küfürlü bir telefon tartışması sokak üzerindeki karşılaşmayla kızıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine çekiçler ve sopalar havada uçuşmaya başladı. Daha sonra silahlar devreye girdi. Emre A. isimli şahıs, kavgayı ayırmaya çalışırken arkadaşı Halil Eser'i yanlışlıkla göğsünden vurarak ölümüne sebep oldu.

Gözaltılar ve İddianame

Cinayet Büro Amirliği tarafından yapılan inceleme sonucunda olaya karıştığı tespit edilen 11 kişi gözaltına alındı. İfadelerin alınmasının ardından Emre A., Yavuz A., ve Yusuf Ç. isimli üç şahıs tutuklanırken, diğerleri çeşitli koşullarla serbest bırakıldı. Olaya ilişkin 9 şüpheli hakkında çeşitli suçlamalar içeren bir iddianame hazırlandı.

İddianamedeki Ayrıntılar

İddianameye göre, Emre A. kavganın başladığı sırada kendisine ve arkadaşlarına yapılan saldırıya tepki olarak havaya iki el ateş ettiğini belirtti. Ancak bu sırada çıkan arbedede Halil Eser yanlışlıkla vuruldu. Emre A., olay sırasında kimseyi öldürme niyetinde olmadığını ifade etti.

İLGİLİ HABERLER