Tunceli'de Meydana Gelen 4.1 Büyüklüğündeki Deprem Halkta Endişe Yarattı

Merkez üssü Tunceli’nin Pülümür ilçesi olan 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığından alınan bilgiye göre, saat 16:44’de merkez üssü Tunceli’nin Pülümür ilçesinde 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

 

Tunceli'nin Pülümür İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

Merkez üssü Tunceli’nin Pülümür ilçesi olan 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığından alınan bilgiye göre, saat 16:44’de merkez üssü Tunceli’nin Pülümür ilçesinde 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin yaklaşık 7 kilometre derinliğinde meydana gelen depremle ilgili olumsuz bir durum yaşanmadığı öğrenildi.

Deprem Sarsıntısı Kısa Süreli Paniğe Yol Açtı

Tunceli’de hissedilen deprem sarsıntısı kısa süreli paniğe neden oldu. Vatandaşlar, deprem sırasında evlerini terk ederek açık alanlara çıktı. Pülümür ilçesindeki okullarda da öğrenciler tahliye edilirken, olası bir artçı sarsıntıya karşı önlemler alındı.

İlçe Yetkilileri Açıklama Yaptı

Pülümür Kaymakamı, depremin ardından yaptığı açıklamada, can kaybı veya mal kaybının yaşanmadığını belirtti. Ekiplerin bölgede incelemelerde bulunduğunu ve herhangi bir hasar tespit edilmediğini söyledi. Bölgedeki vatandaşların güvenliğinin sağlandığını ifade etti.

İLGİLİ HABERLER