weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Asayiş 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında Okulların Açılış Tarihi ve Tatil Takvimi

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında Okulların Açılış Tarihi ve Tatil Takvimi

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında Okulların Açılış Tarihi ve Tatil Takvimi
Okunma Süresi: 2 dk

Okullar ne zaman açılıyor? Türkiye'deki öğrenciler ve veliler için önemli bir duyuru: 2023-2024 eğitim öğretim yılı için okulların açılış tarihi ve tatil takvimi netleşti. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan bilgilere göre, 2023-2024 eğitim öğretim yılı, 11 Eylül'de başlayacak. Bu tarihte, ülke genelindeki okulların kapıları, yeni bir eğitim dönemi için öğrencilere açılacak.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILIYOR

Öğrenciler ve eğitimciler için tatil takvimi de belirlendi. İlk ara tatil, 13-17 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Kışın yarıyıl tatili ise 22 Ocak'ta başlayacak ve 5 Şubat'ta ikinci dönemin başlamasıyla sona erecek. Bahar dönemindeki ikinci ara tatil, 8-12 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek. Eğitim-öğretim yılı ise 14 Haziran'da tamamlanacak​​​​. Bu takvim, öğrenciler, öğretmenler ve veliler için önemli bir planlama aracı olarak hizmet verecek, aynı zamanda eğitim sürecinin daha verimli yönetilmesini sağlayacak.

Türkiye'deki Eğitim Takviminde Önemli Tarihler: Ara Tatil, Yarıyıl ve Yaz Tatili

Türkiye'deki ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için 2023-2024 eğitim öğretim yılının tatil takvimi belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği takvime göre, ilk ara tatil 13 Kasım'da başladı ve 20 Kasım Pazartesi günü sona eriyor. Öğrenciler, bu tarihte ders başı yapacaklar.

2023-2024 eğitim yılının ikinci ara tatili 8 - 12 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek. Yarıyıl tatili (15 tatil) ise 22 Ocak - 2 Şubat 2024 tarihleri arasında planlandı. 2024 yaz tatili ise 14 Haziran'da başlayacak ve öğrenciler yaklaşık üç aylık bir tatil süresi geçirecek​​​​​​​​​​.

Bu tatil takvimi, öğrencilerin ve eğitimcilerin yıl içindeki planlamalarını yapmalarına olanak tanıyor ve eğitim sürecini daha düzenli hale getiriyor.


İstanbul ve Zonguldak'ta Kışın Beyaz Sürprizi: Eğitime Ara

İstanbul, kışın beyaz örtüsü altında uyanırken, Şile'de okul zilinin suskunluğu hakim olacak. Valilik, 20 Kasım Pazartesi günü için, Şile'nin karla kaplı yollarında çocukların gülüşleri yerine sessizliği tercih etti. İlk ve orta dereceli okullar, bu beyaz sürpriz karşısında bir günlüğüne kapılarını kapatacak. Aynı zamanda, Şile'de yaşayan ve kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli ve kronik hastalıkları olan personel de bu beyaz günü evlerinde geçirecek.

 Zonguldak Valiliği de kışın bu ansızın gelen ziyaretine kayıtsız kalmadı. 20 Kasım 2023 Pazartesi, Zonguldak'ın her köşesinde eğitim sessizliğe bürünecek. Valilik, olumsuz hava şartlarına karşı tedbirini alarak, hem resmi hem özel, geleneksel ve modern eğitim yuvalarını (rehabilitasyon merkezleri ve özel kurslar dahil) bir günlüğüne tatil ilan etti. Bu beyaz sessizlikte, engelli ve hamile kamu çalışanları da evlerinde huzurlu bir nefes alacaklar. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kocaeli'de Son 24 Saatte 73 Kilogram Yağış Etkisi

Kocaeli'de Son 24 Saatte 73 Kilogram Yağış Etkisi