weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Asayiş Af Müjdesi Geldi! Milyonlarca Kişiyi Kapsıyor...

Af Müjdesi Geldi! Milyonlarca Kişiyi Kapsıyor...

Sabah saatlerinde milyonlarca vatandaşı ilgilendiren bir af müjdesi geldi. Genel sağlık sigortası (GSS) prim borçlarını kapsayan yeni bir düzenleme için hazırlıkların başladığı duyuruldu. Ayrıntılar haberimizde... ⤵️⤵️

Af Müjdesi Geldi! Milyonlarca Kişiyi Kapsıyor...
Okunma Süresi: 2 dk

Sabah saatlerinde milyonlarca vatandaşı ilgilendiren bir af müjdesi geldi. Genel sağlık sigortası (GSS) prim borçlarını kapsayan yeni bir düzenleme için hazırlıkların başladığı duyuruldu. Bu düzenleme, 1 Ocak 2024 tarihinden önceki prim borçlarını kapsayacak şekilde tasarlandı. GSS prim borcu olan vatandaşlar, bu düzenlemeden faydalanabilmek için sosyal güvenlik kurumlarına başvurabilecekler. Özellikle gecikme cezası ve gecikme zammı gibi ek yükler de af kapsamına alınarak, devlet bu alacaklarından vazgeçmeyi ve ana borçların yapılandırılmasını öngörüyor.

Vatandaşa Müjde

Bu son dakika gelişmesi, milyonlarca vatandaşı adeta bayram sevincine boğdu. TBMM'ye kısa süre içinde sunulması beklenen yeni düzenleme ile vatandaşların borçları silinecek. Genel sağlık sigortası prim borçları bu düzenlemeyle birlikte yapılandırılarak, vatandaşlar için ödeme kolaylığı sağlanacak. GSS prim borcu olan ve ödeme güçlüğü çeken vatandaşlar için büyük bir fırsat sunuluyor. Gündeme gelen af teklifi, gecikmiş borçları da kapsayacak şekilde tasarlandı. Kabul edilmesi durumunda, gecikme cezası ve gecikme zammı gibi ekstra yüklerden tamamen vazgeçilecek.

Beklenen Af

GSS prim affı, milyonlarca vatandaş tarafından uzun süredir beklenen bir düzenleme. Bu yıl için aylık GSS primi 600 TL olarak belirlenmişken, gelir testi sonucunda muhtaçlık kriterinin altında olan vatandaşlar prim ödemekten muaf tutuluyor. Eğer TBMM genel kurulunda sunulan prim affı teklifi kabul edilirse, 1 Ocak 2024 tarihinden önceki GSS prim borçlarına af uygulanacak. Bu yapılandırma sayesinde vatandaşlar, borçlarını daha kolay bir şekilde ödeyebilecek ve faiz, gecikme zammı gibi ek yüklerden kurtulacak. Gelir testi yaptıran vatandaşlar için ise borç tamamen silinecek.

Kimler Faydalanabilir?

GSS prim affı, özellikle sosyal güvencesi olmayan ve işte çalışmayan vatandaşları kapsıyor. Uzun yıllardır GSS kapsamında olan ve primlerini ödeyemeyen vatandaşlar, bu af ile büyük bir rahatlama yaşayacak. Borçların faizi ve gecikme zammı gibi ek yükler tamamen silinirken, ana borçlar yapılandırılacak. Ödeme gücü olmayan vatandaşlar, sosyal güvenlik kurumlarına başvurarak gelir testi yaptırabilecek ve gelirleri belli bir seviyenin altında ise ana borçları da tamamen silinecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Finlandiya Bu Kez Kumdan Enerji Elde Ediyor...⤵⤵⤵

Finlandiya Bu Kez Kumdan Enerji Elde Ediyor...⤵⤵⤵