weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Asayiş Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi Zamlandı! Avukatlık Ücret Tarifesi 2023 Resmi Gazete’de Yayımlandı!

Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi Zamlandı! Avukatlık Ücret Tarifesi 2023 Resmi Gazete’de Yayımlandı!

Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi Zamlandı! Avukatlık Ücret Tarifesi 2023 Resmi Gazete’de Yayınlandı! Yeni avukatlık asgari ücret tarifesi, 2023 için belirlendi. Dava ücretleri de bu güncellemeyle birlikte değişti. Peki, 2023 Avukatlık ücret tarifesi ne kadar? Dava ücreti ne kadar oldu?

Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi Zamlandı! Avukatlık Ücret Tarifesi 2023 Resmi Gazete’de Yayımlandı!
Okunma Süresi: 2 dk

Yeni asgari avukatlık ücret tarifesi, Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte güncellendi. Bu yeni tarifeyle birlikte avukatlık ücretlerinde ortalama olarak yüzde 90'lık bir artış gerçekleşti. Bu önemli güncelleme avukatlık mesleğinin maliyet yapısına ve ekonomik koşullara uygun olarak yapıldığı düşünülüyor.

Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi 2023 Kaç TL Oldu?

Resmi Gazete’de yapılan açıklamaya göre, ofis ortamında sağlanan sözlü danışmanlık hizmeti için ilk bir saatlik danışmanlık ücreti 2 bin 300 TL olarak belirlenirken, devam eden her saat için ekstra 1.300 TL ödenecek. Müşterinin talebi üzerine yerinde verilen sözlü danışmanlık hizmeti için ise ilk bir saatlik süre için 4 bin 800 TL talep edilecek, bu süreyi aşan her saat için 2 bin 500 TL ödenecek.

Her türlü dilekçe, ihbarname, ihtarname ve protesto gibi belgelerin hazırlanması için 3 bin 600 TL, kira sözleşmesi gibi resmi belgelerin hazırlanması için ise 4 bin 400 TL ücret talep edilecek. Ayrıca, tüzük, yönetmelik, miras sözleşmesi, vasiyetname, vakıf senedi gibi özel belgelerin hazırlanması içinse 19 bin TL avukatlık ücreti tahsil edilecektir. Bu güncellenmiş tarife, avukatlık hizmetlerinin çeşitliliği ve karmaşıklığı göz önüne alınarak oluşturulmuştur.

Dava Ücretleri Ne Kadar Oldu?

Uluslararası yargı yerlerinde duruşma gerektirmeyen işlerde avukatlara 63 bin 300 lira ücret ödenecekken, duruşma gerektiren işler için 109 bin 400 lira avukatlık ücreti tahsil edilecektir. Ceza soruşturma aşamasındaki hukuki süreçler için 5 bin 300 lira, sulh hukuk mahkemelerindeki davalar için 10 bin 700 lira, sulh ceza ve infaz hakimliklerinde takip edilen davalar için 8 bin lira, asliye mahkemelerindeki davalarda ise 17 bin 900 lira avukatlık ücreti uygulanacaktır. Ağır ceza mahkemelerindeki davalar için ise avukatlara 29 bin 800 lira ücret ödenecektir.

Yargıtay'da görülen ilk derece davaları için 32 bin TL, Danıştay, Sayıştay ve Yargıtay’da temyiz yoluyla görülen işlerin duruşması içinse 17 bin 100 lira avukatlık ücreti talep edilecektir. Bu ücretler, hukuki hizmetlerin türüne ve karmaşıklığına göre belirlenmiş ve güncellenmiştir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
62 Yıl Cezası Vardı: Sonunda Yakalandı

62 Yıl Cezası Vardı: Sonunda Yakalandı