weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Asayiş DGS Tercih Sonuçları Belli Oldu

DGS Tercih Sonuçları Belli Oldu

DGS tercih sonuçları belli oldu, binlerce genç üniversiteyi 4 yıllığa çıkarma heyecanı ile bu sınavın tercih sonuçlarını bekliyordu.

DGS Tercih Sonuçları Belli Oldu
Okunma Süresi: 2 dk

DGS tercih sonuçları belli oldu, binlerce genç üniversiteyi 4 yıllığa çıkarma heyecanı ile bu sınavın tercih sonuçlarını bekliyordu.

DGS Sınavı Yerleştirme Sonuçları

DGS sınavı yerleştirme sonuçları açıklandı. Adaylar sonuçları görmek için ÖSYM’nin sonuç sayfasına girebilirler. Bu gün itibari ile açıklanana DGS yerleştirme sonuçları sabah saat 10.00’da açıldı.

DGS nedir?

DGS, "Dikey Geçiş Sınavı"nın kısaltmasıdır ve Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarına kayıtlı öğrencilerin lisans düzeyindeki eğitimlerini farklı bir üniversite veya yüksekokula devam etmek için yapmaları gereken bir sınavdır. DGS sınavı, özellikle önlisans düzeyindeki programları tamamlayıp lisans eğitimine devam etmek isteyen öğrenciler için önemlidir.

DGS sınavı, adayların önlisans düzeyinde aldıkları dersler ve başarılarına dayalı olarak belirli lisans programlarına yerleştirilmelerini sağlar. Sınav, her yıl ÖSYM ( Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından düzenlenir ve adaylara sayısal, sözel ve eşit ağırlık olmak üzere üç farklı puan türünde sınav yapılır.

DGS sınavı sonuçlarına göre, adaylar istedikleri lisans programlarına yerleştirilirler. DGS sınavına girmek isteyen adayların öncelikle belirli bir önlisans programından mezun olmaları gerekmektedir. Her yıl düzenlenen DGS sınavının başvuru ve sonuç açıklama tarihleri ile diğer detaylar ÖSYM tarafından ilan edilir.

DGS sınavı, Türkiye'deki yükseköğretim sisteminde öğrenci yerleştirmeleri için önemli bir araçtır ve öğrencilere lisans düzeyinde eğitimlerine devam etme fırsatı sunar.

Kocaeli Haber sitesi olarak Kocaeli ilindeki tüm sıcak gelişmeleri anlık olarak paylaşıyoruz. Kocaeli haberlerini ilk duyan siz olun. Sitemizi tarayıcınıza kaydedin ve gündemin nabzını yakalayın.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sinir krizi geçirdi, kelepçelenerek ambulansa taşındı

Sinir krizi geçirdi, kelepçelenerek ambulansa taşındı