weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Asayiş Dilan ve Engin Polat Operasyonu'nda Yeni Gelişme! '350 Tabanca Mermisi...'

Dilan ve Engin Polat Operasyonu'nda Yeni Gelişme! '350 Tabanca Mermisi...'

Dilan ve Engin Polat Operasyonu'nda Yeni Gelişme! '350 Tabanca Mermisi...'
Okunma Süresi: 2 dk

Finansal suistimal ve vergi usulsüzlüğü suçlamalarıyla gündeme gelen Dilan ve Engin Polat çiftine yönelik olarak yürütülen soruşturma kapsamında gerçekleştirilen gece baskınında, tutuklananların sayısı 17'ye çıkarken, halen 13 kişinin de arandığı bildirildi.

Soruşturma sürecinde, Dilan ve Engin Polat'ın sorgularının son olarak yapılacağı ve şüphelilerin dört gün boyunca polis merkezinde tutulacağı belirtildi. Sosyal medya üzerinden yaptıkları açıklamalarla dikkat çeken Polat çiftinin, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) incelemesinin ardından mal varlıklarına el konduğu duyuruldu. MASAK, ticaret yaptıklarını ve fabrikalara sahip olduklarını öne süren çiftin finansal hareketlerini detaylı bir şekilde incelemeye aldı.

MASAK'ın ilk bulgularına göre, Polat ailesi ve birinci derece yakınlarının, tasfiye sürecinde olan üç şirket üzerinden sahte faturalar kesilerek yasa dışı ticaret yapılmış gibi gösterildiği anlaşıldı.

Bu şirketler aracılığıyla yaklaşık 200 milyon lira değerinde bir fon akışı tespit edildi. Bu fonlar, aileye ait diğer şirketler arasında transfer edilerek nihayetinde Engin Polat'ın sahibi olduğu Milda Gayrimenkul şirketinde toplandı. Yapılan işlemlerle gayrimenkul satın alımları ve çok sayıda araç edinildiği saptandı.

Gece ilerleyen saatlerde, İstanbul merkezli olmak üzere Ankara, Yalova, Ordu, Kırklareli ve Manisa'da toplamda 43 adreste eş zamanlı olarak düzenlenen baskınlarda, Engin Polat, Dilan Polat ve diğer suç ortakları dahil 14 kişi gözaltına alındı.

Operasyonla ilgili yeni ayrıntılar da gün yüzüne çıktı. Polat çiftinin evinde yapılan aramada, 80 sayfalık tapu ve fatura kayıtları içeren evraklar ele geçirildi.

Aranan ortaklardan Zümrüt Yerebakan'ın evinde 10 bin dolar nakit, Zekai Tepe'nin evinde bir hard disk ve 350 mermi, Ahmet Gün'ün evinde ise 120 bin lira nakit, 36 adet banka hesap özeti ve bir laptop bulundu.

Ayrıca, soruşturma boyunca Polat ailesi dahil toplam 41 şüpheli ve 27 şirketin mal varlıklarına hukuki tedbir uygulandığı öğrenildi.

Operasyonda gözaltına alınanların sayısı 17'ye yükselirken, kaçak durumundaki 13 şahsın yakalanması için polis ekiplerinin çalışmaları sürüyor ve gözaltına alınan şüphelilerin polis merkezindeki işlemleri devam ediyor.

Şüphelilerin, ifade alma işlemlerinin ardından son olarak Engin Polat ve Dilan Polat'ın sorgulanacağı bildirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MEB Duyurdu: 'Müfredat Değişiyor'

MEB Duyurdu: 'Müfredat Değişiyor'