weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Asayiş Dolar Güne Zirveyle Başladı

Dolar Güne Zirveyle Başladı

Dolar Güne Zirveyle Başladı
Okunma Süresi: 2 dk

ABD tahvil faizlerindeki artışın baskısı altında olan ons altın, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından yükselen dolar/TL kuruyla birlikte gram altın fiyatlarını zirvede tutuyor. Dolar kuru da yüksek seviyelerde seyretmeye devam ediyor. Yılbaşı itibarıyla altın fiyatlarında bir artış olup olmayacağı konusunda, uzmanlar bir ralli beklentisi içinde mi?

Bu haftanın son işlem gününde, gram altın fiyatı 1854 TL seviyelerine ulaştı.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırım kararları doğrultusunda ve ABD tahvil faizlerindeki artışla baskı altında kalan ons altın, son günlerde 1991 ile 1994 dolar arasında dalgalanıyor.

Dolar/TL kuru tekrar yükselişe geçince gram altın da 1854 TL'ye kadar çıkarken, 1850 TL civarında bir denge arıyor. Yılın son çeyreğinde, savaş gündemi ve Fed'in politikaları etkisiyle altın fiyatlarında bir yılbaşı rallisi olup olmayacağı merak konusu.

Saxo Bank, altın fiyatlarında bir ralli beklentisi içinde. Bankanın Emtia Stratejisi Başkanı Ole Hansen, altın fiyatlarının altı aylık artış performansını analiz ederek, 2000 doların üzerindeki önemli direnç noktasına dikkat çekiyor ve yıl sonu için bir kırılma ihtimalinden bahsediyor.

Société Générale stratejistleri ise, altın fiyatlarının yükseleceğini öngörüyor. ABD'de faiz oranlarının zirveye ulaşması, ekonomik durgunluk, jeopolitik riskler ve merkez bankalarının altın alımları gibi faktörlerin bu yükselişi destekleyeceği düşünülüyor. ABD enflasyonunun beklentilerin altında kalmasıyla, fiyatların gelecek yıl Mart ayından sonra 2.200 dolara çıkabileceği tahmin ediliyor.

ANZ'nin değerli metaller raporunda, merkez bankalarının altın alımlarının ve jeopolitik gerilimin fiyatlar için kritik olduğu vurgulanıyor. Dolar/TL kuru, Merkez Bankası'nın beklentileri aşan faiz artırımının ardından düşüşe geçse de, günü zirvede açtı.

Dolar kuru, faiz artırımının ardından 28,55 TL seviyelerine kadar düşerken, sabah saatlerinde düşük işlem hacimli piyasada 28,9208 TL ile zirveye ulaştı. Piyasalar canlandıktan sonra 28,88 TL civarında işlem görmeye devam etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yine Bir KYK Skandalı

Yine Bir KYK Skandalı