weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Asayiş Düzce Haber: Düzce'de Tarihi Değiştirecek Keşif

Düzce Haber: Düzce'de Tarihi Değiştirecek Keşif

Düzce Belediyesi'nin desteğiyle 4 yıldır devam eden Konuralp Antik Kenti kazı alanında yeni bulgular var.

Düzce Haber: Düzce'de Tarihi Değiştirecek Keşif
Okunma Süresi: 2 dk

Bölgede devam eden kazı çalışmaları sırasında tiyatronun tepesinde bulunan ve Mekadon Kralı Büyük İskender'e ait baş portresi Konuralp Müzesi'ne teslim edildi.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü bu göreve büyük önem veriyor ve büyük önem verdiği, insan gücü ve ekipman anlamında destek verdiği Konuralp Antik Kenti'nde yapılan kazılarda önemli tarihi bulgular elde edilmeye devam ediliyor. Düzce Belediyesi arkeologları tarafından yılda 12 ay aralıksız devam eden kazılarda antik tiyatronun büyük bir kısmı ortaya çıkarılırken, üst kısımda yapılan kazılarda ise Apollon heykeli başı ve Medusa başı gibi tarihi kalıntılar ortaya çıkarıldı.

Uzmanlar Büyük İskender Diyor

Konuralp antik tiyatrosunun kazı alanında yapılan kazılarda arkeologlar, tiyatro alanının üst kısmında toprakta bir yapı olduğunu keşfetti. Kazıyı detaylandırıp kafa portresi olduğu anlaşılan yapıyı zarar vermeden kaldırdılar. Arkeologların İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Konuralp Müzesi'ne bilgi vermesi üzerine portre, yerinde incelenip temizlenmesinin ardından konunun uzmanları tarafından incelenmek üzere Konuralp Müzesi'ne gönderildi. Kazı ve Araştırma Dairesi Başkanlığı ile tarih uzmanlarıyla yapılan istişareler sonucunda bulunan portrenin Makedonya Kralı Büyük İskender'e ait olduğu belirlendi. Konuralp Müzesi'nden yapılan açıklamada, portrenin başının neden Büyük İskender'e ait olduğu hakkında bilgi paylaşılarak, şu ifadelere yer verildi: "Düzce merkez Terzialiler semtinde yer alan antik tiyatro Prusias Ad Hypium kazıları, Konuralp Müze Müdürlüğü öncülüğünde Düzce Belediyesi işçi ve malzeme desteğiyle devam ediyor. MS 2. yüzyılda keşfedildi. 23 cm boyunda (baştan boyuna) tarihli İskender'in başı bulunmuştur. Yukarıya bakan derin mermer gözleri, gözbebeği üzerinde matkap izleri ve dişlerinin çoğunu göstermeyen hafif açık ağzıyla tasvir edilmiştir. Yanlara doğru atılmış uzun kıvırcık ense boyu saç modeli ve alnının ortasında geriye ve yanlara doğru ayrılmış iki tutam saçı (Anastoli) aslan yelesini andırıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Havana'da Atatürk Heykeli

Havana'da Atatürk Heykeli