weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Asayiş Erdoğan Ege Denizini Barış Denizi Haline Getirmek İstediğini Belirtti

Erdoğan Ege Denizini Barış Denizi Haline Getirmek İstediğini Belirtti

Erdoğan Ege Denizini Barış Denizi Haline Getirmek İstediğini Belirtti
Okunma Süresi: 2 dk

Komşumuz Yunanistan ile ilişkilerimiz ve ticari alış verişimizde yeni bir döneme giriliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu gün Atina'daydı. Her iki devlet başkanı da güzel mesajlar verdi. Bu gün tüm dünyanın gözü Erdoğan'ın Yunanistan ziyaretinde idi. Gelişmeler şöyle...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ege Vizyonu Barış ve İşbirliği 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yakın zamanda Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Ege Denizi'ni barış ve işbirliği sembolüne dönüştürme vizyonunu vurguladı. Türkiye ile Yunanistan arasındaki ortak tarih ve kültürün altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, çözülmemiş sorunların diyalog ve karşılıklı anlayış yoluyla çözülmesi yönündeki güçlü arzusunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı, 2017 yılında Yunanistan'a yaptığı son ziyareti hatırlattı ve o zamandan bu yana kaydedilen önemli ilerlemeye dikkat çekti. Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi kapsamında gerçekleştirilen toplantıda, iki ülke arasındaki olumlu ilişkilerin daha da geliştirilmesi amaçlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Miçotakis, her düzeyde açık diyalog kanallarının sürdürülmesi yönündeki kararlılıklarını yinelediler. Görüşmeler sırasında varılan önemli anlaşmalardan biri, mevcut ticaret hacminin yaklaşık 5 milyar dolardan 10 milyar dolara iki katına çıkarılmasıydı. Her iki lider de İpsala-Kipi Sınır Kapısı'na ikinci köprünün yapılması, turizm ve kültür alanlarında ilişkilerin geliştirilmesi gibi ulaşım projelerinin önemini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadelede ileri bir adım olan Yunanistan'daki Lavrion kampının kapatılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ayrıca Yunanistan'daki Türk azınlığın ve Türkiye'deki Rum azınlığın kültürel zenginlik ve ikili ilişkiler açısından önemli olduğunu vurguladı.Türkiye ile Yunanistan arasında çözülemeyecek hiçbir sorun bulunmadığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülkenin iş birliği ve barış konusunda küresel bir örnek oluşturabileceği yönündeki iyimserliğini dile getirdi. Önemli ilerlemeyi gölgeleyen küçük anlaşmazlıklardan kaçınmak için iyi niyete ve büyük resme odaklanmanın gerekliliğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları, Ege Bölgesi'nde karşılıklı saygı, diyalog ve ortak gelecek vizyonuyla desteklenen barışçıl ve işbirlikçi bir ortamın geliştirilmesine yönelik güçlü kararlılığı yansıtıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cumhurbaşkanı Erdoğan Atina Bildirgesini İmzaladı Dostluk Pekişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan Atina Bildirgesini İmzaladı Dostluk Pekişti