weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Asayiş Erdoğan Emekli Maaşı Seyyanen Artışla İlgili Açıklamalar Yaptı

Erdoğan Emekli Maaşı Seyyanen Artışla İlgili Açıklamalar Yaptı

Erdoğan Emekli Maaşı Seyyanen Artışla İlgili Açıklamalar Yaptı
Okunma Süresi: 2 dk

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli maaşlarındaki seyyanen artışlar konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, bu artışların emekli maaşları arasında adaletsizlik yarattığının farkında olduklarını ve bu sorunu çözmek için devlet ve millet olarak daha fazla çalışıp, daha çok gelir elde ederek, emeklilere hak ettikleri maaşı sağlama sözü verdi.

ERDOĞAN EMEKLİ MAAŞLARINI GEÇMİŞE KIYASLA İYİLEŞTİRDİKLERİNİ İFADE ETTİ

Kütahya'da yaptığı konuşmada, emekli maaşlarının geçmiş dönemlere kıyasla önemli ölçüde iyileştirildiğini belirten Erdoğan, vatandaşların daha iyi şartlarda yaşaması için gönlünden geçenin bu olduğunu ifade etti. Ancak ekonominin bir gelir-gider dengesi olduğunu ve bu dengenin sağlanamaması halinde siyasi ve sosyal çalkantılara yol açabileceğini vurguladı.

Erdoğan, emekli maaşlarını istenilen düzeye çıkarmanın yolunun daha fazla çalışıp, daha çok kazanmaktan geçtiğini belirtti. Bazı kesimlerin emekli maaşlarına 7 bin lira ya da 10 bin lira gibi yüksek miktarlarda seyyanen artış yapılmasını önererek emeklileri tahrik ettiğini söyledi. Ancak Türkiye'de 16 milyon emekli olduğunu ve bu tür bir artışın bütçeye 1,4 trilyon lira ila 1,9 trilyon lira gibi astronomik bir maliyet getireceğini açıkladı.

Erdoğan, bu maliyetin sadece emekli maaşlarına yapılan ek artışın maliyeti olduğunu, mevcut maaşların maliyetinden bahsetmediğini vurguladı. Ayrıca, seyyanen artışların emekli maaşları arasında adaletsizlik yarattığını tekrarladı.

Cumhurbaşkanı, sorumluluk sahibi bir makamda olmanın, her istenileni yapmanın mümkün olmadığını, her adımın ve her harcamanın tüm vatandaşlara karşı sorumlu bir şekilde hesaplanması gerektiğini belirtti. Bu durumun, yönetimde olanlar için bir seçenek olmadığını, tüm işlerin ve adımların en ince detayına kadar hesaplanması gerektiğini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dünyaya En Yakın Gezegen

Dünyaya En Yakın Gezegen