weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Asayiş Erdoğan'ın Kabine Toplantısı Sonrası Önemli Açıklamaları!

Erdoğan'ın Kabine Toplantısı Sonrası Önemli Açıklamaları!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilen Kabine toplantısı sona erdi. Toplantının ardından Erdoğan, ulusa seslenerek Kabine toplantısının kararlarını paylaştı. Erdoğan, "Enflasyonu dizginleyeceğimize olan inancımız tam" dedi ve "Ağustos ayı verileri, yıllık enflasyonun %56'ya yükselmesiyle, enflasyonla mücadelemizi daha sıkı bir şekilde sürdürmemiz gerektiğine işaret ediyor" şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın Kabine Toplantısı Sonrası Önemli Açıklamaları!
Okunma Süresi: 3 dk

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan detaylar:

Dünya genelinde altyapı inşaatı ve yenilemeye ihtiyaç olduğu sürece müteahhitlerimizin çalışmaları devam edecektir. Deprem bölgesi, son haftalarda özellikle gündemimizin en önemli meselelerinden biriydi. Biz, depremin yol açtığı sorunları çözmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Konteyner kentlerin inşası tamamlandı ve isteyen vatandaşlarımızı buraya yerleştirdik. Hatay'da ise 50 bin konut ve köy evinin inşası için çalışmalar devam ediyor. Başvurular 86 bini geçti ve yakında depremzedelerimizle birlikte yeni evlerini açılış törenleriyle kutlayacağız.

Bitlis'teki toplu açılış törenleri ve Ahlat programımızı zenginleştirdik. Zaferler ayı olan Ağustos'un 30 Ağustos vesilesiyle düzenlenen görkemli programı Külliye'de yaşadık. Ayrıca, Deniz Harp Okulu ve Hava Harp Okulumuzun diploma törenlerine katıldık ve yeni anayasa çağrımızı yineledik.

1000 hakim ve savcı yardımcısının alımıyla kapasitemizi güçlendireceğiz. Deprem etkisi altındaki 9 ilimizde yeni adliye binalarının ihalesine çıkıyoruz. Teknofest, milyonlarca gencimizin potansiyelini gösteriyor. Balıkçılarımızı yeni av sezonunda da kazasız belasız deryalara uğurladık.

"Yarın OVP'nin Tanıtımını Yapacağız"

Soçi'de Putin ile kapsamlı ve verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Tahıl koridoru ve birçok insani konu gündemdeyken bu görüşme, dünya tarafından takdir edildi. Yarın Orta Vadeli Programın tanıtımını yapacağız. Türkiye, 2023'ün ikinci çeyreğinde OECD ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ikinci ekonomi oldu. G-20 ülkeleri arasında ise yüzde 2,3 büyüme oranıyla ikinci sıradayız. Yıllık ihracatımız 253,5 milyar dolara ulaştı ve dünya ticaretinden aldığımız pay %1,04'e yükseldi. Ancak cari fazla konusunda istediğimiz seviyeye ulaşamadığımız için bu durumu üzücü buluyoruz. Deprem felaketi ve küresel ekonomik daralmaya rağmen yakaladığımız büyüme başarısı önemlidir. Uluslararası bazı kuruluşlar tarafından yapılan düşük değerlendirmeleri kabul etmiyoruz. Sabit bir şekilde aynı hataları tekrarlamak, bu kuruluşların kendi itibarlarına zarar vermekten başka bir işe yaramıyor.

"Enflasyonla Mücadeleyi Sürdüreceğiz"

Türkiye'nin başarıları, oyunları bozmaya devam ediyor. Bazı aydınlar dışında, farklı niyetlerle ülkemiz için olumlu teklifler sunan az sayıda kişinin olduğunu görüyoruz. Ancak muhalefet tarafındaki olumsuz hava, bilim insanlarımıza da zarar veriyor. Enflasyonla mücadelemizi engellemeye çalışanları, bu olumsuz atmosferin etkisi altında kalmış olarak görüyoruz. Sosyal medya üzerinden etkilenip bu negatif dalgaya katılanlar var. Bu süreç uzun ve sabır gerektiren bir süreçtir, ancak Allah'ın izniyle enflasyonla mücadeleyi sürdüreceğimize inanıyoruz.

İkinci El Araç Ticaretine Düzenleme

İkinci el araç ticaretiyle ilgili düzenlemeler yaptık. Fiyatları şişirenleri engellemek için kimlik doğrulaması ve para cezaları getirdik. Galericilere 221 milyon lira idari para cezası uygulandı. Stokçuluk yapan perakendecilere ise 188,5 milyon lira ceza kesildi. İdari para cezalarının ve men cezalarının caydırıcı olmasını sağlayacağız. Bu doğrultuda 2024 bütçesinde gerekli adımları atacağız.

"Milletin Verdiği Dersi Anlamadınız"

Ülkemizi karamsarlığa sürüklemeye çalışanlar, her platformu kullanıyor. Toplu taşıma araçlarında, metroda ve sokaklarda insanlarımıza yönelik saygısızlıklarla daha fazla karşılaşıyoruz. Hiç kimse unutmasın, sadece farklı olanı veya yabancı olanı hedef göstermek kabul edilemez. Kim olduğunuzu biliyoruz, neden böyle davrandığınızı da biliyoruz. Ancak hala aynı hatayı yapmaya devam ediyorsunuz. Bu, 14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta milletimizin size verdiği dersi anlamadığınızı gösteriyor, akıllanmadığınızı gösteriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TEM’de durdurulan yolcu otobüsünden 76 kilo eroin çıktı

TEM’de durdurulan yolcu otobüsünden 76 kilo eroin çıktı