weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Asayiş Fransa iPhone 12 Cihazlarını Radyasyon Yaydığı için Yasaklamıştı: Çabalar Sonuç Verdi

Fransa iPhone 12 Cihazlarını Radyasyon Yaydığı için Yasaklamıştı: Çabalar Sonuç Verdi

Fransa iPhone 12 cihazlarını yasaklamıştı. Gerekçe ise cihazın yaydığı radyasyondu. Fransa'nın bu tutumu sonuç getirdi ve iPhone yeni bir güncelleme yayınladı.

Fransa iPhone 12 Cihazlarını Radyasyon Yaydığı için Yasaklamıştı: Çabalar Sonuç Verdi
Okunma Süresi: 3 dk

Fransa iPhone 12 cihazlarını yasaklamıştı. Gerekçe ise cihazın yaydığı radyasyondu. Fransa'nın bu tutumu sonuç getirdi ve iPhone yeni bir güncelleme yayınladı.

Ağlamayana mama yok dercesine henüz diğer ülkelere radyasyon güncellemesi gelmedi. Ancak Avrupa'nın diğer ülkelerine de iPhone 12 için yeni bir radyasyon güncellemesi gelebilir.

iPhone 12 Radyasyonu

iPhone 12 insan vücuduna kg başına 6.7 Watt E.M elektromanyetik enerji emilimine yol açıyor. Bu oran oldukça fazla bulundu. Oranın maksimum kg başına 4 Watt olması gerekiyor.

 

Cep Telefonu Radyasyonunun Sağlık Üzerindeki Etkileri

 

Cep telefonu radyasyonunun sağlık üzerindeki etkileri çok tartışılan bir konudur. Bu radyasyonun potansiyel risklerini incelemeye çalışan çok sayıda çalışma vardır.

Cep telefonu radyasyonunun insan DNA'sı üzerindeki etkisi büyük. Radyasyonun DNA hasarına neden olabileceği ve bunun da kanser riskini artırabileceği birçok araştırma sonucunda bulunmuştur.

Ancak araştırmacılar, insanlar üzerindeki kesin etkilerin anlaşılması için daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğunu vurgulayıp topu taca atmayı tercih ediyorlar.

Radyasyonun başka etkileri de var: Radyasyonun uykuya dalmada zorluk ve gece boyunca sık sık uyanma dahil olmak üzere uyku bozukluğuna neden olduğu biliniyor.

 Cep telefonu radyasyonunun doğurganlık üzerindeki etkileri var. Radyasyonun sperm sayısında azalmaya ve sperm hareketliliğinde bozulmaya yol açtığı tespit edildi.

Tüm bu bulgular birlikte ele alındığında, bu çalışmalar cep telefonu radyasyonunun sağlık üzerinde potansiyel etkileri olabileceğini göstermektedir. Uzun vadeli etkilerin kapsamlı bir şekilde anlaşılması için daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğunu belirtmek önemlidir. Bu arada cep telefonu radyasyonuna maruz kalmayı azaltmak için eller serbest cihazlar kullanmak ve cep telefonlarını başınızdan ve vücudunuzdan uzak tutmak gibi adımlar atılabilir.

 

Telefon Radyasyonundan Nasıl Korunabiliriz?

Akıllı telefonlardan yayılan elektromanyetik radyasyondan korunmak için bazı önlemler var. Günümüzün dijital dünyasında akıllı telefonlar vazgeçilmez bir yol arkadaşı haline geldi. Ancak mobil cihazlarımızı kullanırken aynı zamanda elektromanyetik radyasyonun etkilerine de maruz kalıyoruz.

Bir kulaklık veya hoparlör kullanarak, akıllı telefon doğrudan başınıza dayanmadığı için radyasyona maruz kalmayı azaltırsınız.

Akıllı telefonunuzu doğrudan cebinizde veya vücudunuzun yakınında taşımaktan kaçının. Bunun yerine mesafeyi artırmak için onu bir çantada taşıyın.

Akıllı telefonunuzu aktif olarak kullanmadığınız zamanlarda uçak modunu açın. Bu, radyo bağlantısını devre dışı bırakır ve radyasyona maruz kalmayı en aza indirir.

Mümkünse veri indirmek veya internette gezinmek için WiFi bağlantılarını kullanın. Bu, cep telefonu ağını kullanmaya kıyasla radyasyona maruz kalmayı azaltır.

Telefonda ne kadar uzun süre konuşursanız radyasyona o kadar uzun süre maruz kalırsınız. Bu nedenle konuşmaları kısaltmayı deneyin ve bunun yerine kısa mesaj veya e-postaya geçin.

 Bu ipuçlarına ek olarak elektromanyetik radyasyona karşı korunmaya yardımcı olan çeşitli ürünleri de kullanabilirsiniz. Örneğin, bu radyasyonu azaltmaya yönelik özel akıllı telefon kılıfları veya çıkartmaları bulunmaktadır.

 Diğer bir seçenek ise akıllı telefonunuzun radyasyon ölçümlerini analiz etmektir. Bu konuda size yardımcı olabilecek çeşitli uygulamalar vardır. Bu uygulamalar size cihazınızın radyasyona maruz kalması hakkında bilgi verir ve kullanımını optimize etmenize yardımcı olabilir.

Şu anda akıllı telefonlardan yayılan elektromanyetik radyasyonun zararlı etkilerine dair net bir bilimsel kanıt yok denilse de bu pek inandırıcı değil. Yine de radyasyona maruz kalmayı azaltmak için önlem almanız ve yukarıda belirtilen ipuçlarını takip etmeniz belki işe yarayabilir.

Ya da en iyi yol cep telefonlarını hiç kullanmamak. Bu yol da kesin çözüm olur mu? Yine hayır. Etrafta kullanılan cihazlar modemler radyo sinyallerini yayan tüm elektronik aletler vücudumuza zarar vermeye devam ediyor.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Erdoğan: Gençlere 10 GB Aylık Bedava İnternet Verilecek Dedi

Erdoğan: Gençlere 10 GB Aylık Bedava İnternet Verilecek Dedi