weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Asayiş İsrail Hamas Esir Takası Anlaşması Yapıldı| Ateşkes Gündemde

İsrail Hamas Esir Takası Anlaşması Yapıldı| Ateşkes Gündemde

İsrail Hamas Esir Takası Anlaşması Yapıldı| Ateşkes Gündemde
Okunma Süresi: 2 dk

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, uzun süren çatışmaların ardından Hamas ile bir esir takası anlaşması yapılacağını duyurdu. Bu anlaşma, çatışmaların 46. gününde, İsrail ve Hamas arasında yoğunlaşan bir çatışma döneminde gerçekleşti. Netanyahu, rehinelerin kademeli olarak serbest bırakılacağını ve Hamas ile savaşın devam edeceğini açıkladı. İsrail ordusunun da bu anlaşmayı desteklediği belirtildi​​​​​​.

Rehineler Serbest Bırakılacak

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, anlaşmanın tüm rehinelerin serbest bırakılması için bir ilk adım olduğunu söyledi. İsrail hükümeti, Gazze’deki Hamas ile yapılan anlaşmada 4 günlük geçici bir ateşkesin de kabul edildiğini duyurdu. Anlaşmanın ilk aşamasında, kadın ve çocuklardan oluşan en az 50 rehinenin serbest bırakılması öngörülüyor. İsrail, tüm esirlerin geri getirilmesi ve Gazze Şeridi’nden yeni tehditlerin ortadan kaldırılması için savaşa devam etme kararlılığını vurguladı​​​​​​​​.

Hamas tarafından yapılan açıklamada, 50 İsrailli esir karşılığında 150 Filistinli esirin serbest bırakılacağı belirtildi. Ateşkes sırasında Gazze'ye insani yardım malzemesi taşıyan yüzlerce TIR'ın girişine izin verileceği ifade edildi. Katar ve Mısır'ın ara buluculuğunda yapılan uzun müzakereler sonucunda bu anlaşmaya varıldığı kaydedildi. Anlaşma, her iki taraftan 19 yaş altı kadın ve çocukların serbest bırakılmasını içeriyor​​​​​​.

Bu arada, İsrail'in Tel Aviv kentinde yapılan açıklamalar sırasında, Filistin İslami Cihad Örgütü, bir İsrailli rehinenin öldüğünü duyurdu. İsrail ordusu, ateşkes günlerini Gazze Şeridi’nin güneyindeki karadan saldırı hazırlığı için kullanmayı planladığını açıkladı. İsrail'de serbest bırakılacak esirlerin ülkelerine getirilmesi için beş aşamalı bir süreç planlandı ve bu süreç, esirlerin Uluslararası Kızılhaç Komitesi yetkililerine teslim edilmesini, tıbbi kontrollerini ve güvenlik bilgilendirmelerini içeriyor​​​​​​​​​​​​.Son olarak, Hamas'ın elinde yaklaşık 219 İsrailli rehine olduğu ve İsrail hapishanelerinde 7 bin civarında Filistinli tutuklunun bulunduğu ifade edildi​​.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Aile katliamında ölü sayısı 3’e yükseldi

Aile katliamında ölü sayısı 3’e yükseldi