weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Asayiş İsrail Türk Mallarını Boykot Edecek!

İsrail Türk Mallarını Boykot Edecek!

İsrail Türk Mallarını Boykot Edecek!
Okunma Süresi: 2 dk

İsrail'in önde gelen süpermarketlerinden Shufersal, Rami Levy ve Yochananof, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hamas'ın terör örgütü statüsüne dair yaptığı açıklamaların ardından Türkiye'den ithal edilen ürünleri raflarından kaldırdı.

Bununla birlikte, bazı küçük ölçekli ithalatçılar da, Ekim ayında yaşanan olaylar sonucu Türkiye'den ayrılan Yahudi gıda denetleyicileri nedeniyle Türkiye'den ithalatlarını durdurdu.

iSRAİL KAMUOYU OLUŞTURDU

Kamuoyunun, marketlerin Türk ürünlerini boykot etmesinde etkili olduğu düşünülüyor. Özellikle Rami Levy'nin İsrail yerine Türkiye'den getirilen domatesleri tercih ettiği iddiaları bu konudaki tartışmalara neden olmuştu, ancak şirket bu iddiaları yalanladı.

İsrail Çiftçiler Federasyonu, süpermarketlere, yerel ürünlerin raflarda ayrı bir şekilde işaretlenmesini ve savaşın etkilediği çiftçilere destek olunmasını talep ettiği bir mektup gönderdi.

Bu gelişmelerin ardından birçok market, Türkiye'den domates getirmeme kararı aldı. Ancak, İsrail Tarım Bakanlığı, bu hafta Türkiye'den altı gemiyle meyve ve sebze ithalatı yapılacağını belirtti.

Türkiye'den gelen domateslere uygulanan boykotun İsrail'de domates arzında daralmaya yol açması bekleniyor. İsrail'de üretilen domateslerin, talebin sadece yarısını karşıladığına dikkat çekiliyor.

İsrailli alıcılar için alternatif olarak Yunanistan ve Hollanda'nın değerlendirildiği, ancak bu değişikliğin domates fiyatlarını yükseltebileceği belirtiliyor.

Öte yandan, Türkiye ile İsrail arasındaki ticaret hacmi son yıllarda artış göstermişti. Türkiye, İsrail'in en büyük ithalat partnerlerinden biri olup, 2022'de 7 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Evlilik Kredisi Bazı Şartlara Bağlı Olacak

Evlilik Kredisi Bazı Şartlara Bağlı Olacak