weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Asayiş Kartepe'de Bayram Hazırlıkları Tamam

Kartepe'de Bayram Hazırlıkları Tamam

Kartepe Belediyesi 9 günlük Kurban Bayramı tatili hazırlıklarını tamamladı. Belediye ekipleri bayram süresince görev başında olacak.

Kartepe'de Bayram Hazırlıkları Tamam
Okunma Süresi: 2 dk

Kartepe Belediyesi 9 günlük Kurban Bayramı tatili öncesinde ilçe genelinde hazırlıklarını tamamladı. Bu çerçevede, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ibadethaneler, park ve oyun alanlarında temizlik, aydınlatma, bakım ve onarım işlerini yaparak bayrama hazır hale getirdi. 20 tırpancı ve 8 peyzaj bahçıvanı olmak üzere toplamda 28 personelle 32 mahalle geneli, 170 park alanı, 212 cadde, 52 mezarlık alanı, 84 okul alanı, 99 cami bahçesi ve 45 Kur’an-ı Kerim Kursu’nda temizlik, bakım ve peyzaj düzenlemeleri tamamlandı. Ekipler cadde yıkamalarına da bayram gününe kadar devam edecek.

Kabristanlıklardaki bakım ve temizlik çalışmalarını da tamamlayan Kartepe Belediyesi ekipleri Arife Günü de, tüm mezarlıklarda aile kabristanlarını ziyarete gelecek olan vatandaşlara 60 bin çiçek dağıtacak.

Kurban Bayramı süresince 32 mahallede çocuklara özel etkinlikler düzenlenecek. Mahalle meydanlarında yapılacak olan etkinliklerde gösterilerin yanı sıra çocuklara çeşitli hediyeler verilecek. Çocuklar Kartepe’de bayramın neşesini doyasıya yaşayacak.

Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler bayram öncesi 19 kamyon, 11 iş makinesi ve 40 personel ile Arife Gününe kadar moloz ve iri hacimli atıkları toplayacak. Ekipler, Kurban Bayramı’nın birinci günü saat 14.00 itibariyle kurbanlık hayvan atıklarını toplayıp bertaraf ederek, çevre sağlığı ve temizliğini de sağlayacak.

Kurban Bayramı dolayısıyla Suadiye Kapalı Pazarı, Ertuğrulgazi Mahallesi (Uzunçiftlik Hürriyet Pazarı), Eşme Pazarı, Atakent Mahallesi (Uzunçiftlik Bahçelievler Pazarı), Sarımeşe Pazarı, Kartepe Kent Çarşısı (Salı Pazarı), Emekevler Mahallesi (Uzunçiftlik Konak Pazarı) ve Derbent Pazarı arife günü hizmet verecek.

Kartepe Belediyesi bünyesinde kaçan kurbanları yakalamak için kurulan ’kurban yakalama timi’ ihbarlarla hizmet verecek. Tim içerisinde yer alan ekip üyeleri eğitimlerini tamamlayarak, görevlerine başladı. Bir veteriner hekim ile 8 personelin yer aldığı 9 kişilik tim, Kurban Bayramı süresince ücretsiz hizmet verecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kocaeli Çevre Master Plan Hazırlıkları Başladı

Kocaeli Çevre Master Plan Hazırlıkları Başladı