weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Asayiş Konaklama Sektörü Yasal Olarak Yeniden Düzenleniyor!

Konaklama Sektörü Yasal Olarak Yeniden Düzenleniyor!

Konaklama Sektörü Yasal Olarak Yeniden Düzenleniyor!
Okunma Süresi: 2 dk

Konaklama sektörünü düzenlemeye yönelik yeni mevzuat, Türkiye'de ev bazında turizm faaliyetlerini resmiyete kavuşturuyor. "Ev Temelli Turizm Kiralamalarının Düzenlenmesi" başlığıyla Resmi Gazete'de yer alan yasaya göre, 100 günün altındaki ev kiralamaları artık 'Turizm Amaçlı Ev Kiralamaları' kategorisinde değerlendirilecek. Bu düzenleme kapsamındaki ev sahipleri, herhangi bir kiralamaya başlamadan önce Kültür ve Turizm Bakanlığından özel bir izin almak zorunda olacak.

Bakanlık, söz konusu izinleri doğrudan veya valilikler vasıtasıyla sağlayacak ve kiralanacak evlerin giriş bölümlerine, bakanlığın belirlediği özellikte plaketler konulacak. İzin ve plaketler için belirlenecek ücretler yine Bakanlık tarafından belirlenecektir. Bir apartman dairesi turizm amaçlı kiralanmak istendiğinde, dairenin bulunduğu binadaki diğer daire sahiplerinin tamamının onayı gerekecek ve bu onay Bakanlığa sunulacak.

Yeni yasa ile birlikte, izin belgesine sahip evlerin, kiralayan tarafından bizzat ya da dolaylı olarak turizm amacı dışında üçüncü kişilere kiralanması yasaklandı. Tüzel kişiler, bu tür evleri sadece kendi çalışanları için kullanabilecek.

CEZA YAĞACAK

İzin belgesi olmaksızın bu tip bir kiralama gerçekleştiren kişilere her ev için 100 bin Türk Lirası tutarında idari para cezası kesilecek. İhlal edenlere, düzenlemeye uygun hale gelmeleri için 15 gün süre verilecek, bu süre içinde uyum sağlanmazsa ceza 500 bin Türk Lirasına çıkacak ve ekstra 15 gün daha tanınacak. Eğer bu ek süre içinde de gerekli izinler alınmazsa, 1 milyon Türk Lirası tutarında bir ceza daha uygulanacak.

Üçüncü kişilere yasa dışı şekilde kiralama yapanlar, konutlarını kendi hesaplarına turizm amacıyla kiraya verenler ve izin belgesiz evlerin kiralanmasında aracılık edenler, her bir ihlal için 100 bin Türk Lirası ceza ile karşı karşıya kalacaklar.

Ayrıca, izinsiz kiralamaları online platformlarda ilan eden ve tanıtan hizmetler, Bakanlık tarafından yapılan uyarıları dikkate almadıkları takdirde, ilgili ilanları 24 saat içinde kaldırmakla yükümlü olacaklar. Bu uyarıya uymayanlar için her bir konut başına 100 bin Türk Lirası idari para cezası uygulanacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
KYK Öğrencilerini Bezdiren Asansör Sorunu!

KYK Öğrencilerini Bezdiren Asansör Sorunu!