weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Asayiş Memur ve Emekli Zammı %40! Zamlı Maaşlar Belli Oldu!

Memur ve Emekli Zammı %40! Zamlı Maaşlar Belli Oldu!

2024 yılının Ocak ayında memur ve emeklilerin maaşlarına yüzde 40'ı aşan bir zam yapılmasının yolunu açan önemli gelişmeler yaşanıyor.

Memur ve Emekli Zammı %40! Zamlı Maaşlar Belli Oldu!
Okunma Süresi: 2 dk

Ocak 2024'te memur ve emeklilerin yeni zamlı maaşları belirlendi. Merkez Bankası'nın 2023 yılsonu enflasyon tahmini yüzde 58 olarak açıklandı ve bu durum memur emeklileri için yaklaşık yüzde 25 enflasyon farkı anlamına geliyor. Toplu sözleşme zammı olarak da yüzde 15 eklendiğinde, memur emeklileri 2024 yılının Ocak ayında maaşlarını yaklaşık yüzde 40 oranında artırarak alacaklar.
 
Yaklaşık olarak 4 milyon memur ve 2.5 milyon memur emeklisi, 2024-2025 dönemi için mali ve sosyal haklarını belirlemek üzere Kamu Görevlileri Hakem Kurulu tarafından yapılan 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşme görüşmeleri sonucunda yeni zamlı maaşlarını öğrendi. Bu görüşmelerde, 2024 ve 2025 yıllarındaki zam oranı dışında tüm konularda anlaşmaya varıldı.
 
Kamu Görevlileri Hakem Heyeti tarafından alınan karara göre, 2024'ün Ocak-Haziran döneminde yüzde 15, Temmuz-Aralık döneminde yüzde 10 ve 2025'in Ocak-Haziran döneminde yüzde 6, Temmuz-Aralık döneminde de yüzde 5 zam uygulanacak. Ayrıca, enflasyon farkı 6 aylık dönemler halinde ödenecek. Bu zamlar, görevdeki memurlar ve memur emeklileri için ocak ve temmuz aylarında iki kez maaşlarını artıracak. Enflasyon farkı ise TÜİK tarafından açıklanacak Temmuz-Aralık enflasyonu ile belirlenecek.
 
Bu doğrultuda, memur ve emekliler, 2024 yılının Ocak ayında toplu sözleşme zammı olarak yüzde 15 zam alacaklar. Enflasyon farkının ne olacağı ise henüz bilinmiyor ancak tahminlere göre yaklaşık yüzde 25 olabilir. Buna ek olarak, görevdeki memurlar ve emekliler, 2024 Ocak ayında toplamda yaklaşık yüzde 40 maaş artışıyla karşılaşabilirler.
 
Sonuç olarak, en düşük memur emeklisi maaşı olan 9 bin 489 TL, Ocak 2024'te yüzde 40 zamla 13 bin 284 TL'ye yükselerek, ek ödeme dahil en düşük emekli aylığı 13 bin 815 TL'ye çıkabilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Al-Farabi’nin Felsefi Mirası: Modern Düşünceye Etkileri

Al-Farabi’nin Felsefi Mirası: Modern Düşünceye Etkileri