weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Asayiş Mesai Saatleri Kısalacak. İşte Detaylar...

Mesai Saatleri Kısalacak. İşte Detaylar...

Mesai Saatleri Kısalacak. İşte Detaylar...
Okunma Süresi: 2 dk

Hükümet, çalışma hayatında önemli bir reforma imza atıyor. Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren yeni düzenlemelerle, iş yaşamında köklü değişiklikler yapılması hedefleniyor. Bu kapsamda, çalışma saatlerinden tatil günlerine, ücret düzenlemelerinden esnek çalışma modellerine kadar bir dizi yenilik getirilecek.

MESAİ SAATLERİ 40 SAATE İNECEK

Yeni düzenlemeler, çalışanların lehine olacak şekilde tasarlanıyor. Özellikle haftalık çalışma saatlerinde yapılacak düzenleme dikkat çekiyor. Mevcut sistemde, haftalık ortalama çalışma süresi 45 saat olarak belirlenmişken, bu sürenin 40 saate düşürülmesi planlanıyor. Bazı sektörlerde ise haftalık çalışma süresi 48 saat olarak uygulanmakta. Yeni düzenleme ile tüm sektörlerde çalışma saatlerinin 35-40 saat aralığına çekilmesi amaçlanıyor.

Bu değişikliklerle birlikte, mevcut iş kanunlarındaki dağınıklığın giderilmesi ve daha anlaşılır bir hukuki çerçeve oluşturulması hedefleniyor. Çalışanların haklarının güçlendirilmesi, iş hayatında esneklik ve adaletin sağlanması ön planda tutuluyor.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre, yeni düzenlemelerle birlikte, çalışma saatleri, yıllık izinler ve ücretler gibi temel konularda iyileştirmeler yapılacak. Ayrıca, çalışma saatlerine yönelik ince ayarlamalarla, iş ve özel hayat dengesinin korunması amaçlanıyor.

Türkiye'de 1936 yılında kabul edilen İş Yasası ile belirlenen günde 8, haftada 48 saatlik çalışma süresi, 2003 yılında yapılan düzenleme ile haftada 45 saate indirilmişti. Ancak yeni düzenleme ile bu sürenin daha da azaltılması ve çalışanların daha fazla boş zamanlarının olması hedefleniyor. Bu değişiklikler, çalışma hayatında yeni bir dönemin başlangıcı olarak görülüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Rüyada Su Birikintisi Görmek

Rüyada Su Birikintisi Görmek