weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Asayiş Meteorolojiden Uyarı 17 İlde Sarı Alarm

Meteorolojiden Uyarı 17 İlde Sarı Alarm

Meteorolojiden Uyarı 17 İlde Sarı Alarm
Okunma Süresi: 2 dk

Türkiye, yakın zamanda soğuk hava dalgasının etkisine girecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan son haritalara göre, İstanbul başta olmak üzere 17 şehirde sarı alarm durumu ilan edildi. Bu şehirlerdeki vatandaşlar, olası kötü hava koşullarına karşı uyarıldı.

İstanbul'da, gelecek Pazartesi gününden itibaren Sibirya'dan gelen soğukların hissedilmesi bekleniyor ve bu durum sıcaklıkların 5 ila 8 derece arasında düşmesine neden olacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait AKOM, 9 ve 10 Ocak tarihlerinde şehirde kar yağışı olabileceğini tahmin ediyor. Özellikle 10 Ocak Çarşamba günü şehir genelinde kar yağışının yoğun olması öngörülüyor.

YOĞUN KAR YAĞIŞI OLACAK

Ülkenin batı bölgelerinde başlayacak yağışların, kısa süre içinde tüm ülkeye yayılması ve güney ve batı kıyılarında yağmur, iç ve batı bölgelerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Hava sıcaklıklarının 10 Ocak'tan sonra hızla düşerek mevsim normallerinin altına inmesi öngörülüyor.

İstanbul Valiliği, Marmara Denizi'nde 7 Ocak Pazar günü öğleden sonra güney ve güneybatı yönlerden esmesi beklenen fırtına konusunda uyarıda bulundu. Fırtınanın Pazartesi günü sabah saatlerinde etkisini yitirmesi bekleniyor.Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, 9 Ocak Salı günü sıcaklıkların ani bir düşüşle 10-12 derece azalacağını ve ülkenin çoğu bölgesinde kar yağışının başlayacağını ifade etti. Hava koşulları konusunda uyarı yapılan iller arasında Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Isparta, İzmir, Kırklareli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak yer alıyor. Vatandaşların bu olumsuz hava şartlarına karşı tedbirli ve hazırlıklı olmaları önem taşımaktadır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
KAAN Savaş Uçağı Savunma Kabiliyetini Arttıracak

KAAN Savaş Uçağı Savunma Kabiliyetini Arttıracak