weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Asayiş Sinan Ateş Cinayeti Soruşturmasında Ayrıntılar Kan Dondurdu! Konum Bilgisini Bakın Kim Vermiş…

Sinan Ateş Cinayeti Soruşturmasında Ayrıntılar Kan Dondurdu! Konum Bilgisini Bakın Kim Vermiş…

Doç. Dr. Sinan Ateş’in Ankara’da bir cami çıkışında pusuya düşürülmesiyle sonuçlanan cinayet, 22 şüphelinin adının karıştığı kapsamlı bir dava dosyasına dönüştü. İddianamede ortaya çıkan ayrıntılar ve azmettiriciler, tetikçiler ile yasa dışı bilgi paylaşımı iddiaları Türkiye’nin gündemini sarsacak nitelikte...

Sinan Ateş Cinayeti Soruşturmasında Ayrıntılar Kan Dondurdu! Konum Bilgisini Bakın Kim Vermiş…
Okunma Süresi: 2 dk

Doç. Dr. Sinan Ateş, eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi, 30 Aralık 2022’de Ankara’da gerçekleşen silahlı bir saldırı sonucu hayatını kaybetti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve Ankara 32’nci Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen 145 sayfalık iddianamede, bu cinayetin ardındaki şüpheliler ve suçlamalar ayrıntılı bir şekilde incelendi.

İDDİANAME VE ŞÜPHELİLER

İddianamede, tetikçi olarak Eray Özyağci, Vedat Balkaya ve Suat Kurt’un doğrudan eylemi gerçekleştirdikleri, Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş’ın ise azmettirici olarak eyleme katkı sağladıkları belirtiliyor. Diğer şüpheliler Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk ve diğer 14 kişi ise cinayete iştirak ederek yardım ettikleri iddiasıyla yargılanıyorlar. Tüm şüpheliler, “tasarlayarak kasten öldürme” suçlamasıyla karşı karşıya.

OLAYIN DETAYLARI VE TANIK İFADELERİ

Olay, cuma namazının ardından bir cami çıkışında gerçekleşti. Sinan Ateş ofisine doğru yürürken, bir kişi aracın önünden çıkarak Ateş’e siyah bir tabanca ile ateş etmeye başladı. Ateş yere düşerken, yanında bulunan Selman Bozkurt saldırganın hedefi oldu fakat yaralı olarak hayatta kalmayı başardı. Bozkurt, Ateş’e verilen tabancayla havaya ateş ederek karşılık verdi. Saldırgan olay yerinden yaya olarak kaçarak gözden kayboldu.

HUKUKİ SÜREÇ VE CEZA İSTEMLERİ

İddianamede, tetikçilere “tasarlayarak kasten öldürme” ve “tasarlayarak öldürmeye teşebbüs” suçlarından ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor. Azmettiriciler ve yardım eden diğer şüphelilere de benzer ağırlıktaki cezalar isteniyor. Özellikle, Ankara Emniyet Müdürlüğünde komiser olarak görev yapan Mustafa Ensar Aykal’ın, maktule ait kişisel bilgileri hukuka aykırı bir şekilde sızdırması ve bu bilgileri şüpheli Tolgahan Demirbaş’a vermesi nedeniyle “kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme ve yayma” suçu ile yargılanması öne

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kocaeli’de Yaz Geldi, Gitti, Yeniden Geliyor…İşte Meteorolojiden Sevindiren Haber!

Kocaeli’de Yaz Geldi, Gitti, Yeniden Geliyor…İşte Meteorolojiden Sevindiren Haber!