weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Asayiş Tüpraş Bakın Kiminle Ortak Oluyor! Milyonlarca Dolar Gelecek...

Tüpraş Bakın Kiminle Ortak Oluyor! Milyonlarca Dolar Gelecek...

Türkiye'nin önde gelen petrol rafinerisi operatörü Tüpraş, havacılık sektörünün karbon ayak izini azaltma yolunda önemli bir adım atıyor. Dünya teknoloji devi Honeywell ile güçlerini birleştiren şirket, İzmir Rafinerisi'nde yapacağı 230 milyon dolarlık yatırımla Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı (SAF) üretim kapasitesini artırmayı hedefliyor. Bu stratejik hamle, 2026'ya kadar sürecek büyük bir dönüşüm projesinin temel taşını oluşturuyor.

Tüpraş Bakın Kiminle Ortak Oluyor! Milyonlarca Dolar Gelecek...
Okunma Süresi: 2 dk

SAF, petrol bazlı jet yakıtlarına eşdeğer performans sunarken, havayolu şirketlerine uçuşlardan kaynaklanan sera gazı emisyonlarını azaltma imkanı tanıyor. Bu yenilikçi yakıt, havacılık sektörünün çevresel sürdürülebilirliğe olan bağlılığını güçlendiriyor ve döngüsel ekonomi vizyonuna katkıda bulunuyor.

Satış Payı %10'a Çıkacak

Tüpraş'ın Stratejik Dönüşüm Planı doğrultusunda, 2030 yılına kadar jet yakıtı satışlarında SAF'ın payını %10'a çıkarması planlanıyor. Şirket, 2030'da 400 bin ton biyoyakıt ham maddesi işlemeyi ve 2035 sonrasında SAF üretim kapasitesini üç katına çıkarmayı hedefliyor. Bu girişim, Tüpraş'ı Türkiye'nin bu alandaki en büyük tedarikçisi yapmayı amaçlıyor.

Havacılık Sektörü Yeniden Şekillenecek

İBA Stratejik İletişim Danışmanlığı'nın kurucusu Serkan Aksüyek'e göre, havayolu ve büyük petrol şirketleri, yenilenebilir enerji kaynaklarına yaptıkları yatırımlarla SAF üretimine odaklanacaklar. İzmir, bu yatırımlarla küresel havacılık sektörünü yeniden şekillendirecek SAF üretiminde öne çıkan bir merkez haline geliyor. Pandemi sonrası dönemde, sürdürülebilirlik ve döngüsel ekonomi kavramları, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin ajandalarında geniş yer buluyor. Çok uluslu şirketler, gezegenimizin sınırlı kaynaklarını optimum şekilde kullanmayı ana iş hedefi olarak belirliyorlar. Bu çerçevede, (Sustainable Aviation Fuel) SAF üretimi gibi yenilenebilir enerji kaynaklarına yapılan yatırımlar, küresel havacılık sektöründe karbon bazlı yakıtların yerini alarak çevresel etkiyi azaltma potansiyeline sahip.

Türkiye İçin Yenilik 

Tüpraş ve Honeywell'in iş birliği, sürdürülebilir havacılık yakıtı alanında Türkiye'nin lider konuma gelmesine olanak tanıyacak bir dönüşümün başlangıcı olarak görülüyor. Bu girişim, hem çevresel sürdürülebilirliği destekleyen hem de ekonomik büyümeye katkıda bulunan yenilikçi bir adım olarak öne çıkıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kocaeli Hava Durumu

Kocaeli Hava Durumu