weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Asayiş Türkiye Yine Fırtına ve Yağış Atmosferine Girecek 67 İl İçin Uyarı!

Türkiye Yine Fırtına ve Yağış Atmosferine Girecek 67 İl İçin Uyarı!

Türkiye Yine Fırtına ve Yağış Atmosferine Girecek 67 İl İçin Uyarı!
Okunma Süresi: 2 dk

Türkiye'nin büyük bir bölümünde yaşanacak olan yoğun hava koşulları nedeniyle, Meteoroloji Genel Müdürlüğü 67 il için "turuncu" ve "sarı" uyarıda bulundu. Ülkenin Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Orta Karadeniz bölgeleri; Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri; Sinop, Iğdır ve Ağrı hariç Doğu Anadolu; ve Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğu kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Özellikle Toroslar, Doğu Anadolu'nun doğusu ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek rakımlı alanlarda karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar yağışı öngörülüyor​​.

Batı bölgelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Muğla çevrelerinden başlayarak Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege genelinde kuvvetli, Muğla kıyıları ile Edremit Körfezi'nde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması tahmin ediliyor. Antalya'nın batısında başlayarak, zamanla il geneli ile Konya’nın güneybatı ilçelerinde de kuvvetli yağışlar bekleniyor​​.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Uyardı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ayrıca, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli ve yer yer fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi beklenen rüzgarlara karşı uyarıda bulundu. Rüzgarların sabah saatlerinden itibaren güney yönlerden esmeye başlayacağı ve akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor​​.

Uzmanlar, vatandaşları çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıyor. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, yağışlı hava kütlesinin etkisiyle batı bölgelerinden başlayarak azalması bekleniyor​​.

Turuncu kodla uyarılan iller arasında Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya ve daha birçok il yer alıyor. Sarı kodla uyarılan iller ise Adana, Adıyaman, Ardahan, Aydın gibi illeri kapsıyor. Bakan Yerlikaya, vatandaşlardan uyarıları hassasiyetle takip etmelerini ve özellikle turuncu uyarı verilen illerde yaşayanların dikkatli ve tedbirli olmalarını önemle hatırlatıyor​

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Youtube Reklamları Bıktırdı mı? Reklam Engelleyici İşe yaramıyor mu? Haberimizde Çözümü Bulabilirsiniz

Youtube Reklamları Bıktırdı mı? Reklam Engelleyici İşe yaramıyor mu? Haberimizde Çözümü Bulabilirsiniz