weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce

Bağnaz Ne Demek?

Bağnaz Ne Demek?
Okunma Süresi: 2 dk

Bağnaz Ne Demek?

 

Bağnaz ne demek diye merak edenler muhtemelen bu kelimeyi sıklıkla duymaktadırlar. Bağnaz kelime anlamı olarak dar kafalı düşünce demektir. Yani kişi, herhangi bir inanca o denli bağlanır ki, o inancın gerçekliği tektir ve başka hiçbir düşünceyi kabul etmez. Bu durum düşünce yapıları ve görüşler için de geçerlidir. Farklı bir düşünce öne atıldığında kesinlikle reddeden ve konu hakkında düşünmeyi bile istemeyen kişilere de bağnaz denir.

 

Bağnaz Kime Denir?

Bağnaz kelime anlamından yola çıkarak bağnaz kime denir sorusuna cevap verilebilir. Kişinin saplantılı bir şekilde bir düşünceye bağlanması ve düşünmeye kapalı olması bağnazlık olarak adlandırılır. Bu tür net ve kesin inançları olan, dar kafalı, eleştiriye kapalı ve başkalarının düşüncelerini küçümseyen kişilere bağnaz denir. Bu düşünce şekli oldukça zararlıdır. Nitekim bağnaz düşünce yapısına sahip olan kişiler, çevrelerindeki insanların düşüncelerine saygı duymamaktadırlar. Başka hiçbir fikri kabul etmeyen bu kişiler, mantık dışı ve kör bir bakış açısına sahiplerdir. Tüm bu açıklamalar bağnaz kime denir sorusuna net bir cevap olmaktadır.

 

Taassup ve Bağnazlık Ne Demek?

Eleştiriye ve farklı görüşlere kapalı, düşünmeyi reddeden, bir inanca kör gibi bağlı ve araştırma dahi yapmayan, kulaktan dolma bilgilerle düşünen kimselere bağnaz denilmektedir. TDK’ya göre bu düşünce yapısına sahip kişilere Taassup denilmektedir. Taassup sahibi kişiler aynı zamanda dışarıdan gelecek olan yeniliklere de kapalıdırlar. Taassup ve bağnazlık ne demek diye düşünenler bu iki kelimenin birbirini karşıladığını görebilirler. Bir tek kendi düşünce ve inançlarının doğruluğunu savunanlara bağnaz düşünceye sahip denilebilir. Bu açıdan bakıldığında bağnazlık ve taassup sahibi olmak bireysel bir durum olmasına rağmen, topluluklar halinde de baş gösterebilir. Taassup ve bağnazlık ne demek diye düşünenler, farklı kaynaklardan da bilgi edinebilirler.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Aralarında Asal Ne Demek?

Aralarında Asal Ne Demek?