weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce

CV Ne Demek?

CV Ne Demek?
Okunma Süresi: 2 dk

CV Ne Demek?

CV ne demek diye merak edenler olabilir. Özellikle iş başvurularında dikkate alınan bir belgedir demek yanlış olmaz. CV aslında kişinin özgeçmişidir ve bu özgeçmiş dosyasında, kişinin eğitim hayatı, deneyimleri ve aldığı sertifikalar gibi yetkinlikleri yer almaktadır. CV, doldurulurken dosya üzerinde belirtilen bölgelere gerekli bilgiler yazılır ve başvuru yapılacak olan yere teslim edilir.

CV Neyin Kısaltması?

CV kişinin öz geçmişi hakkında bilgi veren, kişiye ait dosyadır. Aslında Latince kökenli bir kelimedir. “Curriculum Vitae” kelimesinin kısaltılmış halidir ve herkes tarafından “CV” olarak bilinir. CV neyin kısaltması sorusuna da böylelikle yanıt verilmektedir. İş başvuruları sırasında, başvuran kişiyi tanımak ve yeteneklerini bilmek adına CV istenmektedir. Başvuru yapacak olan kişi, CV’yi kendisi doldurur ve kuruma teslim eder. Bu teslimiyet günümüzde mail ya da Whatsapp yoluyla da yapılmaktadır. CV neyin kısaltması sorusu pek çok kişi tarafından sorulmaktadır. Ancak özgeçmiş anlamına gelen bu belge, dilimizde de “özgeçmiş” olarak çevrilmektedir. Kişinin tüm yatkınlıklarını ve aldığı eğitimleri belirtmesi gereken bir dosyadır. Ayrıca bu bilgilerin doğru olması gerekir.

CV Ne Demek Sosyal Medya

CV kısaltması, dilimizde “özgeçmiş” olarak bilinir. Kişinin o anki yaşamına kadar aldığı eğitimler, iş hayatı, sahip olduğu sertifikalar, hobileri, kısaca kendinden bahsetmesi vb. gibi bilgileri içerir. Cv ne demek sosyal medya üzerinden de çeşitli ve esprili açıklamalar bulmak mümkündür. Özellikle bu konudan dolayı sıkıntı yaşamış olan kişiler, CV hakkında çeşitli yorumlar yapmaktalardır. Cv ne demek sosyal medya üzerinde şu vb. ifadeler bulmanız olasıdır; “yaşam öyküsü olarak adlandırılan ve patronların neye göre seçtikleri belli olmayan belge” bu aslında ülkemizin en büyük problemlerinden biridir. Cv isteyen kurumlar, bu bilgilerin teyit edilmesini talep etmezler. Bundan dolayı gerçekten CV’de yazan yetkinliklere sahip kişiler ile yalan yanlış bilgilerle CV dolduranlar ayırt edilememektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dedublüman Ne Demek?

Dedublüman Ne Demek?