weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
EskiÅŸehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
Ä°stanbul
Ä°zmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
KahramanmaraÅŸ
Mardin
MuÄŸla
MuÅŸ
NevÅŸehir
NiÄŸde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
TekirdaÄŸ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
UÅŸak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Bilgi Bankası Hatay Turu – Bir Cennet Gibi Doğası, Görkemli Tarihi ve Canlı Kültürü İle

Hatay Turu – Bir Cennet Gibi Doğası, Görkemli Tarihi ve Canlı Kültürü İle

Hatay Turu – Bir Cennet Gibi Doğası, Görkemli Tarihi ve Canlı Kültürü İle
Okunma Süresi: 3 dk

Hatay Turu – Bir Cennet Gibi Doğası, Görkemli Tarihi ve Canlı Kültürü İle

Türkiye’nin güneydoğusu bölgesinde bulunan Hatay, eşsiz ve her biri kendine özgü doğal güzellikleri, zengin tarihi, kültürel değerleri ve canlı kültürü ile ziyaretçileri kendine hayran bırakıyor. Bu cennet gibi doğası, zengin zamanları, tarihsel mimarisi ve canlı kültürü nedeni ile Hatay turu, Türkiye’nin en çok tercih edilen yerlerinden biridir.

Hatay ve Çevresinin Bitmeyen Doğal Güzellikleri

Hatay’ın doğal güzellikleri ile o çevreleyen muazzam coğrafyası, peri bacaları, köy yolları, yemyeşil tırmanışlar, şelaleler, kanyonlar ve tabanaklar ile ziyaretçilerine hafızasına kazınacak şahane hatıralar bırakıyor. Dünyaca ünlü ve Türkiye’nin en büyük meralarından SamSat Gölü, mis gibi havası ve barındırdığı bitki çeşitliliği ile ziyaretçileri tadına varmak istedikleri tüm cennet güzelliklerini ziyaret ederek tatmin ediyor.

Dünya’nın Farklı Kültürel Değerlerinin Güzide Edinimi – Hatay Türü

Hatay, tarihi ve kültürel yapısı ile ziyaretçilere görkemli bir tarih deneyimi yaşatıyor. Hatay Roma İmparatorluğu’nun önemli merkezlerinden birisiydi. Roma dönemi eşsiz mimarisi, mezar mermerleri, kilise alanları ve diğer tarihi yapıları ile Hatayların yaşadığı şehirlerin yanı sıra müzeler ve arkeolojik alanları ile Hatay turunun en önemli görülmesi gereken yerleri arasında.

Hatay kültürü ise günümüzde de devam etmektedir. Hatay kültürüne ait çok çeşitli gelenekler, müzik, eğlence, yenileme ve kostümleri ile Hatay insanları kendilerine özgü kültürünün ve değerlerinin farkındalığını ziyaretçileri ile paylaşıyorlar. Bu kültürel farklılıklar, bir Hatay turunda da yerinde görülmesi gereken deneyimlerin başında geliyor.

Hatay’ın Çeşitli Yöresel Yemekleri, Tadına Doyamayacağınız Deniz Ürünleri ve Tatları ile Masallar Gibi

Hatay kültürü, gelenekleri ve özgünlüğünün yanısıra, çok çeşitli ve lezzetli yemekleri ile de ziyaretçileri kendine hayran bırakıyor. Sıcacık ekmekleri, yağlı pilavları, kebap ve börek tarifleri, mezesi ve çeşitli tatlıları ile Hatay yöresel yemekleri ile masal tadında bir şölen yaşanıyor. Deniz ürünleri tarifleri ve tatları ile Hatay deniz yemekleri ile adeta lezzet şölenleri sunuluyor.

Türkiye’nin bölge olarak en yoğun kilometre mesafesi olan Hatay, neredeyse her köşeye onlarca farklı lezzet ve tat katmaktadır. Bu işe bağlı olarak, her seviyeden ziyaretçiye, hizmet veren Hatay’ın geniş bir seçenek ve açık hava tatili bulunmaktadır.

Hatay, kendine özgü kültürü, tarihi, doğal güzellikleri ve çeşitli deniz ve yöresel yemekleri ile ziyaretçilerini kendisine hayran bırakıyor. Ziyaretçilere çok şey katabilecek Hatay Turu, sizi bekliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Düzce Hava Durumu

Düzce Hava Durumu