weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Bilgi Bankası İstanbul'da Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler

İstanbul'da Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler

İstanbul'da Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler
Okunma Süresi: 2 dk

İstanbul'un Gezilecek Yerleri

İstanbul, Türkiye’nin en büyük ve en çok kültürel miraslara sahip şehirlerinden bir tanesi olarak sıklıkla ziyaret edilmektedir. İstanbul’da milyonları etkileyen güzel görünümler ve zengin tarih arka planının etkisiyle; turizm adına her zaman zengin ve çeşitli kültür seçenekleri sunuyor. İstanbul’da gezilecek yerler, tarihi mekanlar, sanat ve müzik etkinlikleri, deniz ve plajlar ile uzun bir listeye sahiptir.

Tarihi Yerler

Ayasofya, Sultanahmet Meydanı, Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı ve Beyazıd Camii ile çeşitli tarihsel mekanlar büyük bir seyahat planlamasından geçmektedir. Bu tarihi yerler içinden seçim yaparken; İstanbul'un tarihi arka planını ve tarihi olaylarını tek tek keşfedebilirsiniz. Bu belli başlı yerlerin yanı sıra bazı tarihi kasabalar, yol köprüleri ve çok sayıda tarihi bina da ziyaret edilebilen yerler arasındadır.

Kültürel Etkinlikler

İstanbul gezilecek yerler arasında kültürel etkinlikler de mevcuttur. Türkiye doğal ve tarihi müzeler, sanat galerileri, sinema ve tiyatro seçenekleri ile İstanbul'da kültürel varlığa ciddi bir katkı sağlar. Sanatın dışında önemli kültürel etkinlikler arasında Türk kahveleri, İstanbul sahnesi, çeşitli etkinlikler ile meydana gelen uluslar arası festivaller de yer almaktadır.

Doğa ve Plajlar

İstanbul'da hem doğal zenginlikler hem de doğal alanlarda ziyaret edilebilecek güzel plajlar mevcuttur. Sazlıdere Barajı, yüzerek yüzemeye neredeyse her dikkat gösteren, Anadolu Kıyısı’ndaki çoğu kasabanın plajlar da gezilecek yerler arasında. Günbatımının izlenebileceği güzel plaj gölgelikleri arasında birçok turist vardır.

Yiyecek ve Alışveriş

İstanbul'un gezilecek yerlerinden bahsedilirken, son olarak yiyecek ve alışveriş yapmakta eksik olmaz. Bunu sağlamak için İstanbul, çeşitleri ve kalitesi ile meşhur olduğu doğa yürüyüşleri, barlar, lokantalar ve alışveriş alanları ile oldukça cazip bir seçim sunuyor. İstanbul'da nişantaşı, Kadıköy, Balat olarak gösterilen alışveriş merkezleri de dikkat edilmesi gereken gezilecek yerler arasındadır.

İstanbul'u ziyaret etmek demek, tarihi mekanları, kültür etkinlikleri, doğa yürüyüşleri ve plajları, alışveriş yapma fırsatları ile süslü eşsiz mekanları gezmek anlamına gelmektedir. İstanbul bir haftaya kadar hafta sonlarında gezilmesi için dolu dolu ve eğlenceli bir program sunabilecek seçeneklerdir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mustafa Sarıgül Kimdir?

Mustafa Sarıgül Kimdir?