weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Bilgi Bankası Mavi Yakalı Ne Demek?

Mavi Yakalı Ne Demek?

Mavi Yakalı Ne Demek?
Okunma Süresi: 2 dk

Mavi Yakalı Ne Demek?

 

Mavi yakalı ne demek, çeşitli sektörlerde çalışan kişilere farklı isimler takılmasından dolayı sorulabilecek bir sorudur. Mavi yakalı terimi, bir çalışan kesim için kullanılmaktadır. Fiziksel yolla işçilik yapan kişilere mavi yakalı denir. Devlet bünyesi altında ve sigortalı olarak inşaat, lojistik, taşımacılık gibi sektörlerde yer alan kişiler mavi yakalı olmaktadır.

 

Beyaz Yakalı Ne Demek?

Mavi yakalı kişiler fiziksel yorgunluğa sahiptir. Çünkü beden işçiliği yapmaktadırlar. Ancak bir üst kademe olan beyaz yakalılar zihinsel olarak çalışırlar. Beyaz yakalı ne demek sorusunun cevabı; ofislerde bilgisayar üzerinden çalışan, memurluk yapan veya benzeri ilerde görev alan, üstleri ve altları olan çalışanlara beyaz yakalı denmektedir. Bu kişiler genellikle yaratıcılık gerektiren reklam ve tasarım gibi ya da evrak düzenleme, memuriyet, muhasebe gibi ilerde yer almaktadırlar. Bundan dolayı zihinsel yorgunluk sahibi olabilirler. Beyaz yakalı ne demek diye merak edenler için yapılabilecek en açık anlatım; burada yer alan işler dışında farklı vb. sektörlerde masa başı diye tabir edilen işleri yapan kişilerdir. Çeşitli devlet dairelerinde çalışan personeller de beyaz yakalı olmaktadır.

 

Mavi Yakalı Kime Denir?

Mavi yakalı personeller, fiziksel olarak çalışan ve ağır işler yapabilen kişilerdir. Mavi yakalı kime denir sorusunun cevabı budur. Özellikle maden işçileri, inşaat, taşımacılık, nakliye gibi sektörlerde yer alanlar mavi yakalı olmaktadır. İnsanların zor koşullarda çalıştığı ve herkes tarafından bilinmeyen pek çok mavi yakalı iş vardır. Saygı duyulması gereken bir fiziksel zorluk barındıran bu işler, genellikle risklidir. Mavi yakalı kime denir diye düşünen riskli işlerde çalışan kişileri göz önünde bulundurabilir. Örneğin; maden ve inşaat işçiliği tehlikeye açık en bilinen işlerdendir. Ayrıca kanalizasyon temizliği ile uğraşanların da çeşitli hastalıklara yakalanma riskleri bulunur. Bundan dolayı bu sektörlerde çalışan kişilere saygı duymak ve mesleki zorluklarını anlamak gerekir. Tüm sektörler kendi içinde zordur. Fakat mavi yakalı işçiliğin hayati riskleri de olabilmektedir.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Şizofreni Belirtileri

Şizofreni Belirtileri