weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce

Nevrotik Ne Demek?

Nevrotik Ne Demek?
Okunma Süresi: 2 dk

Nevrotik Ne Demek?

 

Nevrotik ne demek sorusu çeşitli psikolojik terimlerin çıkmasıyla merak edilemeye başlanmış ve paranoyaklık ile karıştırılmaktadır. Nevrotik, kişide bulunan sinir ile alakalıdır. Karamsar bir ruh halini ifade eder ve kişinin herkesin dışında kendisinden bile şüphe etmesine neden olur. Depresif bir kişiliğe sahip olma durumu ile birlikte sürekli olumsuz düşünceler içinde olmayı da anlatan bir kelimedir.

 

Nevrotiklik Tip Nedir?

Nevrotiklik tip, nevrotik kelime anlamı içinde geçen tüm olumsuzlukların kişide bulunmasına denir. Nevrotiklik tip nedirsorusuna verilecek cevap ise; bulunduğu her ortamın dışında dünya genelini oldukça güvensiz gören ve karamsar düşüncelere sahip kişilerdir. Her işin olumsuzu düşünen ve hiçbir şeye karşı güven duymayan, kendisinden bile şüphe eden ve huzursuz bir yaşam süren kişilere nevrotik denilmektedir. Nevrotik tip nedir sorusunun bir diğer cevabı ise, kaygı bozukluğu içinde olan insan olabilmektedir. Paranoya ve panik ataktan farklı olarak içsel huzursuzluk ve mutsuzluğu temsil eder. Bundan dolayı asla huzurlu olamayan kişilerdir. Sinir sistemini bozan ve çeşitli fiziksel rahatsızlara da sebep olabilecek bir ruhsal bozukluktur.

 

Psikolojide Nevrotiklik Nedir?

Pek çok psikolojik terimin ve çeşitli duygu durum rahatsızlıklarının olması insanların terimler arasındaki farkı anlamalarını zorlaştırmaktadır. Psikolojide nevrotiklik nedir diye soranlara, sürekli olarak duygusal tatminin olmaması ve kişinin kendisini boşlukta hissetmesi denilebilir. Böyle kişilerin çevrelerinde arkadaş vb. kimse olmamaktadır. İnsanlara olan güvensizlikleri ve dünyaya olan bakış açılarından dolayı asosyal bir hayat yaşayabilirler. Depresif ruh hallerinden kaynaklı olarak mutluluk kavramını yaşayamamaktadırlar.

 

Psikolojide nevrotiklik nedir diye merak edenler çevrelerini gözlemleyip, bu tür bulgulara sahip olan kişileri tespit edebilirler. Sakin kalamama ve şüpheleri bir kenara bırakamama olan kişiler, genellikle duygu durumu bozukluğu yaşamaktadırlar. Bu da çeşitli psikolojik rahatsızlıkların önünü açmaktadır.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sentetik Ne Demek?

Sentetik Ne Demek?