weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce

Palyatif Ne Demek?

Palyatif Ne Demek?
Okunma Süresi: 2 dk

Palyatif Ne Demek?

 

Palyatif ne demek, genellikle zorlu hastalıklarla uğraşmak zorunda olan kişi ve yakınlarının cevabını merak ettikleri bir soru olmaktadır. Palyatif, yaş gözetmeksizin sürekli sıkıntılı hastalıklar yaşayan ve hayatlarının çoğunu bu hastalıklarla geçirmek zorunda olan, devamlı mücadele içinde yaşayan kişilere yapılan özel bir bakımdır. Bu bakım sayesinde hasta ve yakınlarının hastalıktan kaynaklı olarak oluşan stres seviyesi azaltılabilir.

 

Palyatif Bakım Nedir?

Palyatif bakım nedir sorusunun cevabı ise çok basittir. Tedavisi zor olan hastalıklara sahip kişilere uygulanan özel bir bakımdır. Bu bakımları yaptırmak için özel olarak görevlendirilen kişi ve merkezler söz konusudur. Palyatif bakımdaki amaç, hastanın tedavisi zor olan hastalığında verdiği mücadeleden kaynaklı olarak ortaya çıkan psikolojik travma ve stresinin önüne geçmek ya da azaltmaktır. Palyatif bakım nedir diye merak edenler farklı kaynaklardan da detaylı bilgiye ulaşabilirler. Bu bakım sayesinde hasta, en azında psikolojik olarak kendini iyi hissetme ve hastalığın tedavi sürecini olumlu etkilemektedir. Aynı zamanda hasta yakınlarında da oluşan gerilimin azalmasını sağlamaktadır.

 

Palyatif Bölümünde Hangi Hastalar Yatar?

Palyatif bakıma muhtaç hastaların hepsi (eğer aile bunu uygun gördüyse) palyatif bölümünde yatmaktadırlar. Palyatif bölümünde hangi hastalar yatar sorusunun cevabı ise şöyledir;

 

l Parkinson

l Kanser

l Demans

l Akciğer rahatsızlıklarına sahip olan kişiler

l Diğer ciddi hastalıklar

Bu hastalıklarla mücadele eden herkes bu özel bölümde rehabilitasyon benzeri bir bakım görürler. Palyatif bölümünde hangi hastalar yatar diye soranlar benzer rahatsızlıkları olan kişilerden de örnek alabilirler. Bu bakım genellikle uzun vadeli bir işlemdir. Tedavisi zorlu olan hastaların yıllarca palyatif bakım yaptırdığı bilinir. Belli bir hastalığın tedavisinde kullanılmayan ve yaşam boyunca etki eden tüm hastalıklar için bu bakım uygulanabilir. Teşhisin konulduğu andan itibaren tedavi bitimine kadar da sürebilir.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Part Time Ne Demek?

Part Time Ne Demek?