weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Bilgi Bankası Penetrasyon Ne Demek?

Penetrasyon Ne Demek?

Penetrasyon Ne Demek?
Okunma Süresi: 2 dk

Penetrasyon Ne Demek?

Penetrasyon ne demek kelime anlamı olarak merak edenler olabilir. Kısaca penetrasyon zararlı bir virüsün hücrede görülmesidir. Şöyle ki; hücre içine yerleşen virüsü tarif eden bir terimdir. Pek çok sektörde kullanılan penetrasyon kelimesi reklamcılık, tıp, teknoloji gibi alanlarda görülebilir. Sistem içine sızan bir virüs için de kullanılabileceği gibi yapılan reklamın nokta atışı olması ve hedef kitleyi çekebilmesi için de kullanılmaktadır.

Penetrasyon Ne Anlama Gelir?

Penetrasyon kelimesi hemen her sektörde görülebilen bir durumdur. Kelime anlamı olarak virüsün sisteme girmesini belirtmektedir. Özellikle teknoloji dilinde kullanılır. Penetrasyon en anlama gelir sorusu için şu ifade kullanılabilir; herhangi bir sisteme yetkisiz olarak giren ve ağı çökertebilen virüs” denilebilir. Bu durumun tespiti halinde hacklenmek olarak da adlandırılan olay gerçekleşmiş olur ve hemen düzeltilmesi gerekmektedir. Penetrasyon en anlama gelir diye düşünenler çeşitli benzer olaylardan bilgi alarak tam olarak neyin ifade edilmeye çalışıldığını anlayabilirler. Virüsün herhangi bir kaynak hücreye ulaşması olayına verilen ad olduğundan benzer ifadeler penetrasyon olarak isimlendirilebilir. Hücreye nüfuz eden virüsü ifade etmek için kullanılan bu terim iş sektöründe de geçerlidir.

İş Hayatında Penetrasyon Ne Demek?

Hemen her sektörde yapılan ürünün ya da pazarlanan bir düşüncenin doğru bir şekilde alıcıya ulaşmasına penetrasyon denir. Örneğin yapılan bir reklamın ya da çekilen bir filmin bekleneni karşılaması iş hayatında penetrasyon ne demek sorusunun cevabını vermektedir. Hedefe ulaşan her şey için bu tabir kullanılabilir. İş hayatında penetrasyon ne demek bir başka örnek vermek gerekirse; üretilen bir malın beklenen alıcı kotasına ne derece ulaştığını ifade etmek için kullanılabilir. Potansiyel müşteriye ulaşılabilmesi, ürünün beklenilen ya da beklenilenin üzerinde rağbet görmesi gibi durumlar penetrasyon örneğidir. Hem teknoloji alanında hem de farklı iş sektörlerinde anlam ifade eden bir kelimedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Öykünmek Ne Demek?

Öykünmek Ne Demek?