weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce

Perfect Ne Demek?

Perfect Ne Demek?
Okunma Süresi: 2 dk

Perfect Ne Demek?

 

Perfect ne demek sorusu oyunlarda, uygulamalarda ve çeşitli pek çok alanda karşımıza çıkan bir kelime olduğundan merak edilmektedir. Perfect kelimesi İngilizcedir ve Türkçe karşılığı “mükemmel” olmaktadır. Günlük hayatta kullanılan ve artık yaygınlaşmış bir sözcüktür. İngilizce kelimelerin Türkçeye yerleşmesinden dolayı sosyal medya vb. platformlarda da sıklıkla görülmektedir. Paylaşımların altına yorum olarak da yazılabilmektedir.

 

You Are Perfect Ne Demek?

Perfect ifadesi mükemmel anlamı taşır ve çeşitli şekillerde kullanılır. Günlük kullanıma uygun, cümle içinde kullanılabilen bir kelimedir. You are perfect ne demek sorusunun cevabı ise “sen mükemmelsin” veya “mükemmelsin” olmaktadır. Güzel ve harika görünen her şey için geçerlidir. İngilizcenin dilimizdeki yer aşikardır. Özellikle okullarda zorunlu olarak öğretilen bir dil olduğundan Türkçeye yerleşen pek çok kelimesi bulunur. Perfect kelimesi de basit bir terim olduğundan ve cümle içinde kullanımı kolay olduğundan ilk okul dönemindeki çocuklara da öğretilen bir sözcük özelliği taşır. You are perfect ne demek diye düşünenler, birine güzel ya da harika göründüğünü söylemek, bir başarı sonrası kutlamak ya da farklı alanlarda kullanılan bir cümle olduğunu ifade etmek yeterlidir.

 

Present Perfect Tense

Şu anki zamana etkisi devam eden olayları ifade etmek için kullanılan bir zaman biçimidir. "Have" veya "has" yardımcı fiilinin kullanılmasıyla oluşturulur. Geçmiş olaylar veya gelecekte yaşanacak olanları ifade etmez. Yani present perfect tense, şimdiki zamanı anlatmak için kullanılan, zamansal ifadedir. Bir örnekle kullanımını daha açık izah etmek gerekirse;

 

“Okula gidiyorum.”

 

Bu cümlede şu anda gerçekleşmekte olan bir durum ifade edilmiştir. Bu present perfect tense olmaktadır. İngilizce cümlelerde de aynı anlamda kullanılır. İlköğretim dönemindeki okullarda da bu zaman dilimi öğretilir. Anlık olayların gidişatı için kullanılan, olayın hangi zamanda gerçekleştiğinin anlaşılması için vurgulanan bir zamansal isimdir denilebilir.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mood Ne Demek? ⬇️

Mood Ne Demek? ⬇️