weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce

Poem Ne Demek?

Poem Ne Demek?
Okunma Süresi: 2 dk

Poem Ne Demek?

 

Poem ne demek sorusu özellikle İngiliz edebiyatı ile ilgilenenler tarafından merak edilebilir. “Poem” kelimesi şiir anlamına gelir ve lirik türündeki şiirler için kullanılan bir tanımlamadır. İngilizce bir kelimedir ve herkes tarafından bilinmez. Ancak bu dalla ilgilenen kişiler bu kelimeye aşina olabilir. Poem şiir örneklerini ise internet ya da farklı kaynaklardan bulmak mümkündür.

 

Poet Ne Demek?

Yine İngilizce olan bir kelimedir. Sanatsal yönü yüksek olan kişiler tarafından bilinebilir. Poet ne demek sorusunun cevabı ise “şair” olmaktadır. Çeşitli alanlarda şiirler yazan ve sanatla ilgilenen kişilere söylenebildiği gibi, romantik anlamında da kullanılır. Dilimizde pek yaygınlaşmamış ve bilinmeyen İngilizce kelimelerden biridir. Poet ne demek diye merak edenler sözlüklerden de anlamına ulaşabilirler. Şair anlamındaki bu kelimeye eş değer pek çok İngilizce kelime vardır. Bunlardan bazıları; bard ve scald bunlardan biridir ve “ozan” anlamına gelir. Şair ve ozan eş anlamlı kelimeler olduklarından İngilizcede de bu şekilde kullanılır. Yine aynı anlama gelen farklı kelimeler de mevcuttur. Hem kişinin şair ruhlu olması hem de gerçek anlamıyla şair olarak kullanılır.

 

POEM Hastalığı Nedir?

POEM, yemek borusunun alt kısmındaki kasların anormal şekilde kalınlaştığı ve sıkıştığı bir hastalığın tedavisine verilen addır. Yemek borusunun normal olarak besinleri mideye taşıyan peristaltik hareketinin engellenmesi ve yutkunma durumunda, yemek borusunda ağrı ve disfaji gibi bir sorun olabilir. POEM hastalığı nedir sorusu aslında yanlış bir sorudur. Nitekim POEM bir hastalık değil, tedavidir. Örneğin; Akalazya olarak bilinen hastalığın tedavisinde kullanılır. Bu hastalık yemek borusunu etkilemekte ve mideye kadar rahatsızlık verebilmektedir. Poem hastalığı nedir diye soranlar muhtemelen bu terimi ilk defa duyduklarından bunun bir hastalık olduğunu düşünebilirler. Ancak nadir görülen bir hastalığın tedavisine verilen isimdir. Bu tedavi yöntemi sıklıkla duyulmadığından yanlış biliyor olmak da normaldir.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Perfect Ne Demek?

Perfect Ne Demek?