weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce

Reboot Ne Demek?

Reboot Ne Demek?
Okunma Süresi: 2 dk

Reboot ne demek diye merak edenler muhtemelen sistemsel bir sorunla karşılaşmıştır. Reboot kelime anlamı olarak “yeniden başlat” anlamını taşımaktadır. Bu ifadeyi görenler bilgisayar ya da telefon sistemlerini kapatıp tekrar açmalıdırlar. İngilizce bir kelimedir ve Türkçede de sıklıkla tercih edilir. Özellikle telefonların boot menüye girmesi sonucu bu ifadeyi görmek söz konusudur.

Reboot Olunca Ne Olur?

Reboot olmak demek, sistemin temizlenmesi ve yeniden yüklenmesi işlemleri gerçekleşir. Böylelikle sistem kendine gelir ve cihaz başlatılabilir. Reboot olunca ne olur diye düşünenlere örnek olarak şunlar gösterilebilir;

l Yeniden başlatma işlemi sırasında cihazın geçici belleği (RAM) algılanır. Bilgisayarın veya cihazın geçici belleğindeki verilerin silinmesi anlamına gelir.

l Cihazın çalışma sistemi yeniden başlatılır. Bu, sistemin yeni bir başlangıç yapmasını sağlar ve çalışma sistemi hatalarını giderir.

l Cihaz üzerinde çalıştırılan tüm uygulamalar kapatılır ve yeniden başlatılır. Bu işlem performansın artmasını sağlar.

Reboot olunca ne olur sorusuna verilebilecek birkaç cevap daha bulunmaktadır. Kısaca tüm işletim sisteminin düzenlenmesi ve temizlenmesini sağlayan bir işlemdir. Ekranda çıkan Reboot uyarısı dikkate alınmalıdır.

Reboot Her Şeyi Siler mi?

Bu soru yeniden başlatma işlemini gerçekleştirmek isteyenler tarafından merak edilmektedir. Çalışmalarını ve anılarını kaybetmekten çekinen kişiler reboot her şeyi siler mi diye düşünebilirler. Ancak bu işlemle özel dosyalarınız silinmez. Genellikle geçici bellek temizlenir ve işletim sistemi taze bir başlangıçla yeniden başlatılır, ancak cihazın tüm bölümleri silinmez. Yeniden başlatma işlemi, işletim sisteminin yeniden çalıştırılmasını sağlamaktadır. İşletim sistemi dosyaları ve ayarları bu işlem sırasında korunur. Reboot her şeyi siler mi diye merak edenler için bu işlemin yapılması gerektiğinde ertelenmemesi önerilir. Reboot işlemi genellikle cihazın çalışmasını düzeltebilir ve hataları giderir. Ancak kişisel ayarlar veya dosyalar kesinlikle silinmemektedir. Bundan dolayı bu konuda telaş etmeye gerek yoktur. Nitekim her ihtimale karşı tüm özel dosyaların yedeklenmesi önerilmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ütopya Ne Demek?

Ütopya Ne Demek?