weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
EskiÅŸehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
Ä°stanbul
Ä°zmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
KahramanmaraÅŸ
Mardin
MuÄŸla
MuÅŸ
NevÅŸehir
NiÄŸde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
TekirdaÄŸ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
UÅŸak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce

Sentetik Ne Demek?

Sentetik Ne Demek?
Okunma Süresi: 2 dk

Sentetik Ne Demek?

 

Sentetik ne demek, hem çamaşır makinesi programlarında hem de tekstil ürünlerinde karşımıza çıkan bir kelimedir ve bundan dolayı anlamı merak edilir. Sentetik farklı maddelerden bir araya gelen demektir ve yapay anlamındadır. Sentetik kumaş ve sentetik boya gibi pek çok ürün yapay olabilmektedir. Sentetik ürünler, pek çok kişide alerjiye neden olabilir.

 

Sentetik KumaÅŸ Nedir?

Sentetik kumaşlar, doğal lifler yerine kimyasal maddelerden üretilen kumaşlardır. Yani aslında var olmayan bir kumaştır. Bu kumaşlar yapay olarak üretilir ve aslında sağlığa zararlıdır. Sentetik kumaş nedir sorusuna örnek olarak;

 

l Polyester: Polyester kumaşlar dayanıklı ve hafif ve kumaşlardır. Giyim, spor giyim, nevresim takımları ve dış giyimde kullanılır.

l Naylon (Polyamid): Naylon kumaşlar dayanıklı ve esnek yapısıyla bilinir. Çoraplarda, mayolarda, dış giyim ve spor kıyafetlerinde kullanılır.

l Akrilik: Akrilik kumaşlar, yünün bir alternatifi olarak kullanılır. Sıcak tutar ve hızlı kurur. Özellikle hırkalar ve battaniyelerde tercih edilir.

l Spandex (Elastan): Spandex kumaşlar, sıklıkla üretilmesi nedeniyle genellikle spor giyim ve iç çamaşırında kullanılır.

l Polipropilen: Polipropilen kumaşlar su geçirmezdir ve sık sık dış giyim ve spor giyimde kullanılır.

Sentetik kumaş nedir diye düşünenler muhtemelen günlük yaşamda bu kumaş türlerinden ürünleri kullanıyorlardır.

 

Pamuklu ve Sentetik Farkı

Pamuklu kumaşlar doğal bir kaynaktan gelir ve pamuk bitkisinin liflerinden üretilmektedir. Bu kumaşlar doğal ve nefes alabilen yapıya sahiptir. Pamuklu ve sentetik farkı olarak en belirgin fark sentetik kumaşların kimyasal maddelerden üretilmesi ve genellikle petrokimyasal malzemelerin kullanılmasıdır. Pamuklu kumaşlar rahat ve nefes alabilir bir dokuya sahiptir. Teri emme kapasitesi yüksektir ve ciltle temasında yumuşaklık hissi verir. Pamuklu ve sentetik farkı arasında yer alan diğer detaylar ise pamuklu kumaşların genellikle yumuşak ve rahat olmasına karşılık yıpranmaya ve kırışmaya karşı daha az dayanıklı olmasıdır. Sentetik kumaşlar, genellikle daha dayanıklı ve kırılmaya karşı direnç gösterirler. Bu nedenle spor giyim ve dış giyimde sıklıkla kullanılırlar.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Meeting Passcode Ne Demek?

Meeting Passcode Ne Demek?