weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Biyografi Fırat Çakıroğlu Vefatının 9. Yılında Anılıyor ( Fırat Çakıroğlu Kimdir?)

Fırat Çakıroğlu Vefatının 9. Yılında Anılıyor ( Fırat Çakıroğlu Kimdir?)

9 Yıl önce Ege Üniversitesi'nde çıkan bir kavgada öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu, kaybından tam 9 yıl sonra bile hala unutulmadı. Çakıroğlu, vefatının 9. yılında ailesi ve sevenleri tarafından anılıyor.

Fırat Çakıroğlu Vefatının 9. Yılında Anılıyor ( Fırat Çakıroğlu Kimdir?)
Okunma Süresi: 2 dk

20 Şubat 2015 tarihinde Ege Üniversitesi'nde öğrenciler arasında planlandığı iddia edilen bir arbedede hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu, vefatından tam 9 yıl sonra bile mezarı başında hala anılıyor.

Çakıroğlu'nu anmaya devam eden isimlerden biri de Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak oldu. Bak, X hesabından yaptığı paylaşımda:

"Ege Üniversitesi'nde hain terör örgütü üyelerinin saldırısı sonucu şehit olan kardeşimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu şehadetinin 9. yılında rahmetle yâd ediyorum."

ifadeleri kullandı.

Fırat Çakıroğlu Nasıl Vefat Etti?

20 Şubat 2015 yılında Ege Üniversitesi'nde öğrencilerin arasında çıkan kavgada, Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi olan Fırat Yılmaz Çakıroğlu olay yerinde hayatını kaybetmişti. Çakıroğlu ile beraber 7 kişi yaralanarak gözaltına alınan Sosyoloji Bölümü 4. sınıf öğrencisi Nurullah S. tutuklanmış ve 7 zanlı adli kontrol şartıyla serbest kalmıştı.

Nurullah S. ''kasten adam öldürme'' ve ''devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozma'' suçlarından ayrı olarak ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırılmıştı.

Fırat Çakıroğlu Kimdir?

Fırat Çakıroğlu, 1 Ocak 1991'de Konya'da doğmuştur. Fuat Mahir ve Özlem Çakıroğlu çiftinin hayatlarına kattığı tek evlat olan Fırat, çocukluk yıllarını öğretmen olan annesinin mesleği dolayısıyla Diyarbakır'da geçirdi. Eğitim hayatına burada başlayan genç, ardından akademik yolculuğunu Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünde sürdürdü. Üniversitenin dördüncü sınıfında eğitimine devam ederken, aynı zamanda formasyon dersleri alarak gelecekteki mesleki yönünü şekillendiriyordu. Fırat, akademik başarılarının yanı sıra Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu olarak da aktif bir öğrenci hayatı sürdürmekteydi.

Fırat'ın genç yaşta hayatının son bulması, 20 Şubat 2015 tarihinde Ege Üniversitesi'nde yaşanan ve karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan bir kavganın kötü bir sonucuydu. Bu kavga, Fırat'ın bıçaklanarak yaşamını yitirmesiyle son buldu. Fırat'ın ölümü, sadece bir aileyi değil, tüm toplumu derinden sarsarken, üniversite camiasında da büyük bir üzüntüye yol açtı.

Yargılama süreci, Fırat Çakıroğlu'nun ölümünden sonra 880 gün boyunca devam etti. Bu süreç, cinayetin sanığının terör örgütü üyeliğinden 15 yıl, ayrıca kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezası almasıyla sonuçlandı. Bu dava, ülkede hukukun işleyişi ve terörle mücadelenin önemine dair önemli bir örnek teşkil etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Aferin İlaç Ne İşe Yarar

Aferin İlaç Ne İşe Yarar