weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Dünya 2024 ABD Başkanlık Seçimleri: Süper Salı'ya Başkan Biden ve Trump Damga Vurdu

2024 ABD Başkanlık Seçimleri: Süper Salı'ya Başkan Biden ve Trump Damga Vurdu

6 Mart 2024'te gerçekleşen Süper Salı ön seçimleri, ABD'deki 5 Kasım Başkanlık Seçimleri öncesinde önemli bir kilometre taşı oldu. Milyonlarca seçmen, Cumhuriyetçi Parti'nin 15, Demokrat Parti'nin ise 16 eyalette düzenlediği ön seçimlerde oylarını kullandı.

2024 ABD Başkanlık Seçimleri: Süper Salı'ya Başkan Biden ve Trump Damga Vurdu
Okunma Süresi: 2 dk

6 Mart 2024'te gerçekleşen Süper Salı ön seçimleri, ABD'deki 5 Kasım Başkanlık Seçimleri öncesinde önemli bir kilometre taşı oldu. Milyonlarca seçmen, Cumhuriyetçi Parti'nin 15, Demokrat Parti'nin ise 16 eyalette düzenlediği ön seçimlerde oylarını kullandı. Oy sayımı devam ederken, mevcut Başkan Joe Biden'ın Demokrat Parti içindeki tüm eyaletlerde önde olduğu gözlemlenirken, Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı olmak için yarışan eski ABD Başkanı Donald Trump'ın da Vermont hariç tüm eyaletlerde zafer kazanması bekleniyor.

Trump'ın bu başarısı, onu partisinin başkan adayı olma yolunda büyük bir adım öne taşıyor. Öte yandan, Demokrat Parti'de Biden'ın karşısında ciddi bir rakip bulunmuyor. Trump'ın Alabama, Arkansas, Colorado, Maine, Massachusetts, Kuzey Carolina, Oklahoma, Tennessee, Texas ve Virginia'da kazanması beklenirken, Biden'ın da bu eyaletlerin yanı sıra Utah ve Vermont'ta zafer elde etmesi öngörülüyor. Ayrıca, Biden Iowa'daki ön seçimi de kazanarak gücünü pekiştirdi.

Cumhuriyetçi Parti içindeki dikkat çekici bir gelişme ise, Vermont eyaletindeki başa baş geçen seçim mücadelesinde Trump'ın adaylıktaki rakibi Nikki Haley'in zafer kazanması oldu. Bu durum, 5 Kasım'daki seçimin, Biden ve Trump arasındaki 2020 yarışının bir tekrarı olacağını neredeyse kesinleştiriyor.

Süper Salı ön seçimleri, Biden ve Trump'ın farklı eyaletlerde ve farklı gruplar arasında aldığı desteğin bir sınavı olarak değerlendiriliyor. Özellikle Kuzey Carolina ve Virginia'daki seçmenler için göç ve ekonominin önemli meseleler olduğu belirtiliyor. Anketler, bu iki eyaletteki Cumhuriyetçilerin çoğunun, Trump'ın Biden'ın 2020 seçimlerini aslında kazanmadığı yönündeki temelsiz iddiasına inandığını gösteriyor.

Süper Salı, başkan adaylarının netleşmesi açısından önem taşıyor. Cumhuriyetçi Parti'de başkan adayı olmak için 1215 delegenin, Demokrat Parti için ise 1968 delegenin desteği gerekiyor. Ön seçimlerin sonuçları, Temmuz ayındaki ulusal kongrede partinin başkan adayının resmi olarak açıklanmasına zemin hazırlayacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Global İnternet Kesintisi Youtube'yi de Etkiledi!

Global İnternet Kesintisi Youtube'yi de Etkiledi!