weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Dünya Biden: ABD'de Siyasi Gerilim Düşmeli, Barışa Yol Açılmalı

Biden: ABD'de Siyasi Gerilim Düşmeli, Barışa Yol Açılmalı

Biden: ABD'de Siyasi Gerilim Düşmeli, Barışa Yol Açılmalı
Okunma Süresi: 2 dk


ABD Başkanı Joe Biden, Cumhuriyetçi Parti'den başkanlık için aday olan Donald Trump'a yönelik suikast girişimi hakkında açıklamalarda bulundu. Biden, "Bu tür şiddetin normalleşmesine müsaade edemeyiz. Ülkemizdeki siyasi ortam çok gergin. Artık bu gerilimi düşürmenin zamanı geldi" ifadelerini kullandı.

Siyasi Şiddetin Reddi ve Birlik Çağrısı


Biden, Pennsylvania'daki bir seçim mitinginde eski başkan Trump'a yapılan suikast girişimi sonrası Beyaz Saray'dan halka seslendi. ABD'nin tarihi boyunca yaşanan suikastlere atıfta bulunarak, "Geçmişte bu tür olaylarla karşılaştık, ama şimdi bu yola tekrar girmemeliyiz. Şiddet, hiçbir zaman çözüm olmamalı" dedi.Biden, "Amerika'da şiddete yer yok. Bu şiddetin normalleştirilmesine izin veremeyiz. Siyasi ortamımız çok gergin. Artık bu gerilimi düşürmemiz gerekiyor. Hepimizin bu konuda sorumluluğu var" dedi.

Seçimlerin Önemi ve Barış Mesajı


Kasım ayında yapılacak seçimlerin ABD'nin geleceği için kritik olduğunu vurgulayan Biden, "Seçim dönemlerinde hepimiz bir sınavla karşı karşıya kalırız. Seçimler ne kadar önemli olursa, tutkular da o kadar hararetli olur. Ancak bu, inançlarımızın asla şiddete dönüşmemesi gerektiği anlamına gelir" şeklinde konuştu.Biden, demokrasi için sokakta değil, sandıkta mücadele edilmesi gerektiğini belirterek, "Amerika'da farklılıklarımızı sandıkta çözeriz. Şiddetle değil, oylarla bu değişimi yapmalıyız. Ülkemizi değiştirme gücü halkın elinde olmalı, suikastçilerin değil" ifadelerini kullandı.

Trump'a Yapılan Suikast Girişimi


Donald Trump, Pensilvanya'daki mitinginde kürsüden konuşma yaptığı sırada silahlı saldırıya uğradı. Sağ kulağından yaralanan Trump'ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Saldırıda bir kişi hayatını kaybederken, iki kişi yaralandı.ABD Gizli Servisi, saldırganın miting alanının dışındaki yüksek bir yerden kürsüye ateş açtığını ve etkisiz hale getirildiğini açıkladı. FBI, saldırıyı suikast girişimi olarak tanımlayarak, 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks'un saldırgan olduğunu belirtti.Biden, ABD'de nefretin yeri olmadığını vurgulayarak, "Birlik olmaktan daha önemli hiçbir şey yok. Bunu başarabiliriz" dedi.



Kaynak: trt haber

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gaziantep'te 5 Kilogram Uyuşturucu Ele Geçirildi

Gaziantep'te 5 Kilogram Uyuşturucu Ele Geçirildi