weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Dünya Blinken ile İsrail Ters Düştü: İsrail'in söyledikleri ile yaptıkları birbirini tutmuyor

Blinken ile İsrail Ters Düştü: İsrail'in söyledikleri ile yaptıkları birbirini tutmuyor

Blinken ile İsrail Ters Düştü: İsrail'in söyledikleri ile yaptıkları birbirini tutmuyor
Okunma Süresi: 2 dk

Blinken ile İsrail ter düştü. Blinken de İsrail'in söyledikleri ile yaptıklarının çeliştiğini gördü. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken geçtiğimiz günlerde İsrail'in Gazze'deki sivilleri koruma niyeti ile sahadaki fiili durum arasındaki tutarsızlığa dikkat çekti. Washington'da İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron ile yaptığı görüşmelerin ardından Blinken, İsrail'in sivil korumaya öncelik vermesi ve insani yardımı artırması gerektiğini vurguladı.

Blinken, İsrail'in güney Gazze'deki harekâtının başlamasından bu yana neredeyse bir hafta geçtiğini kaydetti. İnsanların güvenli bir şekilde nereye gideceklerini bilmelerini sağlamak için güvenli bölgelere odaklanmanın ve iletişimi geliştirmenin önemini vurguladı.İsrail ile ABD arasındaki üst düzey diyalog devam ediyor ve Blinken, İsrail'in niyetleri ile Gazze'deki gerçeklik arasındaki uçurumu yineliyor. Bu açıklama bölgedeki kapsamlı askeri harekatın ardından geldi. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları'nın, İsrail'in Filistinlilere ve Mescid-i Aksa gibi kutsal mekanlara yönelik sürekli ihlalleri olarak tanımladığı duruma yanıt olarak 7 Ekim'de Hamas kapsamlı bir saldırı başlattı. Buna karşılık İsrail ordusu Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

ÖLÜ YARALI SAYISI ÇOK FAZLA

7 Ekim'deki saldırılar 416'sı asker olmak üzere 1.200 İsraillinin ölümüyle, 5.132 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlandı. İsrail ordusu, Gazze'deki kara saldırılarında 89, Lübnan sınırında ise altı askerin öldürüldüğünü bildirdi.Gazze hükümeti, 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırılarında 7.112'si çocuk ve 4.885'i kadın olmak üzere 17.177 Filistinlinin öldürüldüğünü bildirdi. Ayrıca İsrail'in işgal ettiği Batı Şeria ve Kudüs'te de İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 265 Filistinli hayatını kaybetti.Dahası, İsrail ordusunun Gazze'de on binlerce yaralı ve sivil Filistinliyi barındıran düzinelerce hastaneyi boşaltmaya zorladığı bildirildi. İşgal sırasında bazı hastanelere baskın düzenlenerek çok sayıda ölüm ve yaralanma meydana geldi. İsrail'in Güney Lübnan'da 8 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda 22 sivil hayatını kaybetti ve sınırda Hizbullah'la yaşanan çatışmalar 93 Hizbullah üyesinin ölümüyle sonuçlandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bu Hafta Dondurucu Soğuklar Gelecek

Bu Hafta Dondurucu Soğuklar Gelecek