weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Dünya Dünyanın En Zengin Kadını: Françoise Bettencourt Meyers

Dünyanın En Zengin Kadını: Françoise Bettencourt Meyers

Dünyanın En Zengin Kadını: Françoise Bettencourt Meyers
Okunma Süresi: 2 dk

Dünyanın En Zengin Kadını: Françoise Bettencourt Meyers ve bu kadının serveti 100 milyar doların üzerinde. Hatta biz bu haberi yazarken serveti katlanarak artmaya devam ediyor. Peki Françoise Bettencourt Meyers kimdir? 

Françoise Bettencourt Meyers Kimdir?

Françoise Bettencourt Meyers, dünyanın en zengin kadını ve milyarder varisi olarak tanınır. 10 Temmuz 1953'te Fransa'nın Neuilly-sur-Seine şehrinde doğan Bettencourt Meyers, iş kadını, hayırsever, yazar ve L'Oréal'in kurucusu Eugène Schueller'in torunu ve tek çocuğu Liliane Bettencourt'un varisidir. Annesinin Eylül 2017'de vefat etmesinin ardından, aile holding şirketi Téthys Invest aracılığıyla yaptığı yatırımlar ve L'Oréal hisselerinin borsadaki yüksek değerlemesiyle serveti üç katına çıkmıştır.

Bettencourt Meyers, katı bir Katolik olarak yetiştirilmiş ve birkaç İncil yorumu yazmıştır. Jean-Pierre Meyers ile evlenmiş ve çocuklarını Yahudi olarak yetiştirmiştir. Bu evlilik, Nazi hükümetiyle işbirliği yaptığı için yargılanan dedesi Eugène Schueller nedeniyle tartışmalara yol açmıştır. Bettencourt Meyers ve ailesi, L'Oréal'de %33 hisseye sahiptir.

2008 yılında, annesinden para aldığı iddia edilen François-Marie Banier'e karşı dava açmış ve annesinin akıl sağlığının yerinde olmadığını belirlemek için süreç başlatmıştır. Bu dava, Woerth-Bettencourt skandalına yol açmıştır. Aralık 2010'da, annesi ve Banier ile dış mahkemede anlaşma sağladığını duyurmuştur.

Annesinin ölümünden sonra, Bettencourt Meyers dünyanın en zengin 20 insanı arasına girmiştir. Paris'teki Notre-Dame Katedrali'nde çıkan yangının ardından, Bettencourt Meyers ve L'Oréal, katedralin onarımı için 226 milyon dolar bağışta bulunmuştur.

2022 itibarıyla 94.9 milyar dolarlık bir servete sahip olan Bettencourt Meyers, Aralık 2023'te Forbes'a göre 100 milyar dolarlık net serveti ile dünyanın ilk kadın milyarderi olmuştur. Ayrıca, "Yunan Tanrıları. Genealogi" ve "İncil Üzerine Bir Bakış" gibi eserler yazmıştır

KAYNAK

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Galatasaray Arjantinli Kaleciyi Transfer Edecek mi?

Galatasaray Arjantinli Kaleciyi Transfer Edecek mi?