weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Dünya Elon Musk " Bir Süredir ABD'de Başkan Yok!" Dedi

Elon Musk " Bir Süredir ABD'de Başkan Yok!" Dedi

Elon Musk, bir X kullanıcısının New York Times'da (NYT) yayımlanan "Amerika'nın bir başkana ihtiyacı var mı?" başlıklı köşe yazısını paylaşan gönderisine yanıt verdi. Musk, paylaşımında "Gerçek bir soru... Zira çok açık şekilde bir süredir başkanımız yok" ifadelerini kullandı

Elon Musk " Bir Süredir ABD'de Başkan Yok!" Dedi
Okunma Süresi: 3 dk

Elon Musk: "Gerçekten Bir Başkana İhtiyacımız Var mı?"

Elon Musk, bir X kullanıcısının New York Times'da (NYT) yayımlanan "Amerika'nın bir başkana ihtiyacı var mı?" başlıklı köşe yazısını paylaşan gönderisine yanıt verdi. Musk, paylaşımında "Gerçek bir soru... Zira çok açık şekilde bir süredir başkanımız yok" ifadelerini kullandı. Bu yorum, Amerikan siyasetindeki mevcut duruma dair önemli bir tartışmayı ateşledi.

"Beyaz Saray'da Yaşlanmış Bir Başkanın Görev Yapması Tehlikeli"

Ross Douthat'ın NYT'deki yazısında, 81 yaşındaki ABD Başkanı Joe Biden'ın görevden çekilmesi gerektiği savunuldu. Douthat, "Biden'ın başka bir adayla değiştirilmesi gerekiyor çünkü 4 yıl boyunca Beyaz Saray'da yaşlanmış bir başkanın görev yapması son derece tehlikeli olacaktır" dedi. Bu görüş, Biden'ın sağlığı ve performansı hakkında süregelen endişeleri yeniden gündeme taşıdı.

Seçim Öncesi Canlı Yayında İlk Karşılaşma

5 Kasım'daki seçimler öncesinde Biden ve rakibi eski ABD Başkanı Donald Trump, 27 Haziran'da ilk kez canlı yayında kozlarını paylaşmıştı. Biden'ın münazaradaki performansı büyük endişe uyandırmış, NYT de Demokrat liderin yarıştan çekilmeyi düşündüğünü öne sürmüştü. Beyaz Saray ise bu iddiaları yalanlamış, Biden da maratona devam edeceğini açıklamıştı. Biden, münazaradaki zayıf performansının "jet lagden" kaynaklandığını savunmuştu.

Demokrat Parti İçerisinde Artan Baskılar

Amerikan medya kuruluşu CNN, Demokrat Parti'den üst düzey isimlerin Biden'ın yarıştan çekilmesini istediğini yazdı. Adının paylaşılmasını istemeyen kaynaklara dayandırılan haberde, üst düzey isimlerin bu yöndeki kanaatlerini Demokrat Partili Kongre üyesi Hakeem Jeffries'in pazar günü düzenlediği bir toplantıda ilettiği belirtildi. Jeffries'inse konuyla ilgili düşüncelerini paylaşmadığı aktarıldı.

Biden'ın gitmesi gerektiğini söyleyen Demokrat Partililer arasında Temsilciler Meclisi üyeleri Mark Takano, Adam Smith, Jim Himes, Joe Morelle, Jerry Nadler ve Susan Wild'ın olduğu belirtildi. Mecliste Nadler ve Morelle, New York'u; Smith, Washington'ı; Himes, Connecticut'ı ve Takano ise Kaliforniya'yı temsil ediyor.

Kamala Harris'in Adaylığı Üzerine Tartışmalar

Birçok kişi Biden yerine ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in aday olmasını savundu. CNN'e konuşan bir kaynak, toplantı için "Çok sert bir görüşmeydi" dedi. Bu tartışmalar, Demokrat Parti içindeki ayrılıkları ve alternatif aday arayışlarını gözler önüne serdi.

Bağış Krizi

Biden'ın adaylık meselesi, Demokrat Parti'ye yapılan bağışları da etkiledi. Medya ve eğlence sektörü devi Disney ailesinden Abigail Disney, Biden yerine Harris yarışana dek Demokrat Parti'ye verdiği finansal desteği durdurduğunu duyurdu. Disney, "Bu saygısızlıktan değil gerçekliği göz önüne alarak atılmış bir adım. Biden çekilmezse Demokratlar kaybedecek" dedi.

Girişimci Gideon Stein da Biden yarıştan çekilene dek yapmayı planladığı 3,5 milyon dolarlık bağışı askıya aldığını belirtti. Demokratlara bağışlarıyla tanınan Netflix'in kurucu ortaklarından Reed Hastings de Biden'a yarıştan çekilme çağrısı yaptı.

Biden'ın adaylığı ve sağlığı üzerine yapılan tartışmalar, 2024 seçimlerine giden yolda Demokrat Parti için büyük bir sınav haline geldi. Parti içindeki bölünmeler ve bağış krizi, Biden'ın gelecekteki politik kariyerini ciddi şekilde etkileyebilir. Elon Musk'ın yorumu ve NYT'deki makale, bu tartışmaların sadece başlangıcı olabilir.



Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çayırova’ya Otobüs Garajı Ve CNG Dolum Tesisi Inşa Edilecek

Çayırova’ya Otobüs Garajı Ve CNG Dolum Tesisi Inşa Edilecek