weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Dünya Güney Kore Lityum Pil Satışını Artık Rusya'ya Yapmayacak...⤵⤵⤵

Güney Kore Lityum Pil Satışını Artık Rusya'ya Yapmayacak...⤵⤵⤵

Güney Kore, Avrupa Birliği'nin ardından Rusya'ya elektrikli taşıtlar için lityum iyon akümülatörlerin tedarikini yasakladı. Bu durum, Kore ürünlerini kullanan "Rosatom" devlet kuruluşunun Rusya'daki montaj tesislerinin işleyişini zorlaştırabilir. "Kommersant" gazetesine göre, analistler bu yasağın Rus geliştirmelerine yatırım yapılması için bir teşvik oluşturacağını düşünüyor.✔✔✔

Güney Kore Lityum Pil Satışını Artık Rusya'ya Yapmayacak...⤵⤵⤵
Okunma Süresi: 2 dk

Güney Kore, Avrupa Birliği'nin ardından Rusya'ya elektrikli taşıtlar için lityum iyon akümülatörlerin tedarikini yasakladı. Bu durum, Kore ürünlerini kullanan "Rosatom" devlet kuruluşunun Rusya'daki montaj tesislerinin işleyişini zorlaştırabilir. "Kommersant" gazetesine göre, analistler bu yasağın Rus geliştirmelerine yatırım yapılması için bir teşvik oluşturacağını düşünüyor.

GÜNEY KORE KENDİSİ İÇİN KULLANACAK

Güney Kore Ticaret Bakanlığı'nın açıklamasına göre, yasak tüm şarj edilebilir pilleri, elektrikli taşıtlar için akümülatörleri de içerecek şekilde genişletildi. Avrupa Birliği daha önce Aralık 2023'te yayımlanan 12. pakette Rusya'ya batarya ihracatını yasaklamıştı. 2023 yılında Çin'den Rusya'ya 315,2 milyon dolar değerinde akümülatör ithal edilirken, Güney Kore'den yapılan ithalat çok daha azdı; geçen yıl bu ülkeden Rusya'ya 18,4 milyon dolar değerinde, toplam ağırlığı 322,8 ton olan bataryalar ve 8,6 milyon dolar değerinde, ağırlığı 184,6 ton olan komponentler ithal edildi.

Güney Kore'nin Rusya pazarındaki ana lityum iyon akümülatör tedarikçisi Enertech, "RenEra" şirketine (Rosatom'un yakıt bölümü TVEL'e bağlı) akümülatör sağlıyor. "RenEra", 2022'den bu yana Enertech'in %98,32'sine sahip. 2023'te Enertech'in "RenEra"ya yaptığı tedariklerin minimum 1,5 milyar ruble olduğu belirtiliyor.

RUSYA İÇİN YILDA 50 BİN AKÜ ÜRETİMİ SEKTEYE UĞRAYACAK

"RenEra", Kore'deki Enertech fabrikasından hücre ve modülleri alıp Rusya'da montaj yapıyor. Kore'den alınan hücrelerle monte edilen bataryalar, Rosatom'un Kaliningrad bölgesinde yılda 4 GW·h (50 bin akümülatör) kapasiteli bir gigafabrika inşa etme planı dahilinde "Rusya'da üretilmiş" statüsüne sahip. Bu tesisin 2025 sonbaharında faaliyete geçmesi planlanıyor. "RenEra", ayrıca Moskova'daki Polimetaller Fabrikası ve "Tekhnopolis Moskva" ekonomik bölgesinde yıllık 150 MW·h ve 320 MW·h kapasiteli montaj tesislerine sahip. Geçen sonbaharda, "RenEra"nın Troitsk yönetim bölgesindeki Krasnaya Pakhra yerleşiminde yıllık 4 GW·h kapasiteli bir gigafabrika inşa etmeyi planladığı bilgisi paylaşıldı.

SBS Consulting'den Dmitriy Babanskiy'e göre, yasak batarya bileşenleri üzerine AR-GE yatırımları için bir tetikleyici olmalı. Ayrıca, Kore'den batarya tedariklerinin üçüncü ülkeler üzerinden gerçekleştirilebileceğini ekledi. "Kommersant" kaynakları, Güney Kore hükümetinin, çift kullanımlı olmayan ürünler için Rusya'ya ihracat yapılmasına özel durumlar için izin verebileceğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ümit Özdağ Kocaeli'ye Geliyor

Ümit Özdağ Kocaeli'ye Geliyor