weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Dünya İsrail’in Gazze’de TRT Ekibine Yönelik Saldırıları Sürüyor

İsrail’in Gazze’de TRT Ekibine Yönelik Saldırıları Sürüyor

İsrail, Gazze Şeridi'nde uluslararası hukuku hiçe saymaya devam ediyor. İşgalci İsrail güçleri, bölgede yaşanan katliamları dünyaya duyurmaya çalışan basın mensuplarını hedef almaktan çekinmiyor. Son olarak TRT Arabi muhabiri Sami Berhum ve ekibi, Gazze'de silahlı dronlar tarafından saldırıya uğradı

İsrail’in Gazze’de TRT Ekibine Yönelik Saldırıları Sürüyor
Okunma Süresi: 2 dk

İsrail, Gazze Şeridi'nde uluslararası hukuku hiçe saymaya devam ediyor. İşgalci İsrail güçleri, bölgede yaşanan katliamları dünyaya duyurmaya çalışan basın mensuplarını hedef almaktan çekinmiyor. Son olarak TRT Arabi muhabiri Sami Berhum ve ekibi, Gazze'de silahlı dronlar tarafından saldırıya uğradı. Araçlarına 5 kurşun isabet eden ekip, büyük bir tehlike atlattı. Saldırıda TRT Arabi muhabiri Berhum hafif şekilde yaralandı.

TRT Ekiplerine Yönelik Sistematik Saldırılar


Bu saldırı, İsrail’in TRT ekiplerine yönelik ilk saldırısı değil. İsrail güçleri, daha önce de birçok kez TRT ekiplerini hedef almış ve şiddet uygulamaktan geri durmamıştır. Örneğin, Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'nın önünde, TRT Haber muhabiri Murat Can Öztürk ve TRT Haber kameramanı Ahmet Baş, İsrail askerlerinin fiziki müdahalesine maruz kaldı. Askerler, silahın dipçiği ile kameranın objektifini kırarak ekibi alandan zorla uzaklaştırdı.

İsrail’in Vahşi Saldırıları Devam Ediyor


En vahşi saldırılardan biri, İsrail'in Gazze'deki Nuseyrat mülteci kampında gerçekleşti. Bu saldırıda, TRT Arabi kameramanı Sami Şehade ağır yaralandı ve sağ ayağı ampüte edildi. İsrail’in şiddeti sadece Gazze ile sınırlı kalmadı. Lübnan sınırında, TRT Haber yayınını engellemek isteyen İsrail askerleri, TRT Haber muhabiri ve ekibine müdahalede bulunarak kameranın kablosunu çekip objektifin önüne tahta koydu. Askerlerin müdahalesi sırasında TRT Haber canlı yayındaydı.

Gazetecilere Yönelik Tehditler ve Engellemeler Artıyor


Batı Şeria’nın Nablus kentinde, İsrail işgalcileri bir kez daha TRT ekiplerini hedef aldı. TRT Haber muhabiri Murat Can Öztürk ve kameraman Ahmet Baş’ın bulunduğu araç saldırıya uğradı. Ayrıca, Tel Aviv’de İsrail Başbakanı Netanyahu’ya yönelik protestoları izleyen TRT Haber ve TRT World ekipleri, Netanyahu yanlısı provokatörlerin saldırısına uğradı.

İsrail ordusu, 7 Ekim'den bu yana bölgede görev yapan 168 gazeteciyi öldürerek, dünyanın gerçekleri öğrenmesini engellemeye çalışıyor. Basın mensuplarına yönelik bu sistematik saldırılar, İsrail'in uluslararası hukuku ihlal ettiğinin en açık göstergelerinden biri olarak değerlendiriliyor.



Kaynak: Trt Haber

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsrail Güney Lübnan’ı Hedef Aldı: Sıcak Gelişmeler...

İsrail Güney Lübnan’ı Hedef Aldı: Sıcak Gelişmeler...